Marja

Den långa resan.

Boktitelpoesi och is på sjön.

boktitelpoesi

Det är ju läslov den här veckan och Bonniers har en tävling i boktitelpoesi på instagram. Jag plockade ihop en hög med böcker som blev följande dikt:

Dans i mörker,
himlen kan vänta.
I kroppen min,
en match för livet…
Ormbäraren,
borta med vinden.

Så gick jag ner till sjön. På vattnet låg en ytterst tunn ishinna. Änderna sprang på isen, som ibland brast under dem och de kunde simma runt en stund.

isen

Det var så stilla och tyst när inte ens vattnet rörde sig. Nästan lite obehagligt orörligt… snudd på klaustrofobikänsla. Ett ordentligt istäcke hade varit bättre. Men även vackert och stämningsfullt. De torra löven föll graciöst ner på den tunna isen, och isen tog emot dem.

isen4

Gick längs stranden och såg de vackraste isformationerna. Naturens egna konstverk.

isen2

isen3

Ingen ventilationsinspektion i dag heller. Hmm. Om inte annat så håller jag på att få en bättre dygnsrytm. Kom tidigare än vanligt i säng i går kväll och vaknade mycket tidigare än vanligt. Kom ut medan det fortfarande var dagsljus och har haft en lång, skön och lat eftermiddag.

I morgon är det äntligen akvarellmålning igen. Jag missade ju förra gången när jag inte var så pigg. Har egentligen inte riktigt kommit i gång ännu och snart är terminen slut.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Vilken fin dikt du fick till men böckerna. Tror jag också ska försöka. Läste om detta, men då blev det inget mer.

    Du har verkligen tagit vackra fotografier, de är som konstverk.

    Roligt med akvarellmålningen och undrar vad ni får måla idag. Hoppas du berättar-
    Kram och trevlig onsdag

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Du hinner få ihop en dikt än. Det är inte så svårt. Jag plockade bara ner några böcker… letade inte så mycket, för oftast blir det något. 🙂
      Akvarellmålningen var rolig. Vi koncentrerar oss på en teknik, som kallas ’negativ painting’ och betyder att man bara målar bakgrunden, så det blir som ett negativt foto. Både lätt och svårt. Få se vad jag får ihop. 🙂
      Trevlig torsdag till dig!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.