Marja

Den långa resan.

Pöl på golvet.

solen

Stormen har bedarrat, ösregnet har upphört och i dag blinkade solen till ett par gånger. Men det är bara korta stunder och det gäller att vara snabb till fönstret och knäppa ett bevis. Jag har googlat fram att vintersolståndet är den 21 december i år, d.v.s. den dag då vi helt förlorar solen och dagsljuset. Sen börjar dagarna bli ljusare tills vi kommer till den punkt då solen är uppe hela natten.

Snön är nu nästan helt borta och nu är det halt på sina ställen där det blöta har frusit till. I helgen är jag ’vattenläcksvakt’, jag bevakar en vattenläcka vi har uppe i vårt vindsförråd. Vid takbesiktningen i höstas framkom ett par glipor mellan plattorna på taket, antagligen beroende på att huset har satt sig. Det skulle åtgärdas med detsamma och det var inte mer med det. Jag har påmint om reparationen en gång och litat på att den gjorts. I fredags eftermiddag när jag hade varit ute, fick jag en känsla att jag måste gå upp på vinden och se att allt stod rätt till efter snöstormen och regnet. Jag får ibland en intuition som jag vet är bra att följa. Det är väl en kombination av oro, kontrollbehov, misstänksamhet, ansvarskänsla… spelar ingen roll, oftast för den mig rätt. Och mycket riktigt, det låg en stor pöl på spånplattan i gången mellan förråden… under takluckan. Klockan var tre på en fredagseftermiddag, så jag trodde inte jag skulle få tag på någon, men jag fick tag på förvaltaren. Han tyckte att jag skulle gå upp och sätta ut hinkar… men det droppade inte och jag ville att någon skulle komma och torka upp. Ett mycket förvirrat samtal blev det och slutade i att någon skulle ringa mig måndag morgon. Sen ringde jag ordföranden som bor i det andra huset och sa att han skulle gå upp och inspektera deras förråd och han sa direkt att han kommer och hjälper mig att torka upp. På vägen mellan husen hann han ringa sin pappa som är försäkringsexpert. Jag tog några bilder på eländet som jag mailade till förvaltaren, svabbade upp vattnet, det droppade inte och i dag hade spånplattan torkat upp ganska bra. Men jag går upp och kollar ett par gånger per dag. Ingen rolig historia som kan bli dyr för föreningen.

Jag fyndade ett par fina vantar på Tradera som jag var efter i går. Yllevantar från Gudrun Sjöden. Lite speciell färg kanske, men de passar alldeles utmärkt med min chokladbruna täckkappa. Helt oanvända, men de luktar lite ’tantparfym’, så jag tror jag måste börja med att tvätta dem försiktigt.

vantar

Nu är den fina blommiga sjalen på väg till mig och om den är i fint skick blir jag jätteglad, för jag har faktiskt önskat mig den men tyckt att den varit för dyr.

I morgon tror jag att jag ska ta fram lite julsaker. Jag brukar ju inte ha så mycket… adventsstaken, ettt par stjärnor och ett par små ljusslingor. Och så änglaorkestern förstås.

Ha en lugn söndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Trist med läckaget och även om det torkat är det ju lätt hänt att det bildas mögel ochprider sig. Kanske en tork där vore bra. Fukten finns ofta även om den inte syns. Hoppas de snarast tar tag i det.
    Och så bra att du kände på dig att dte var något.
    Jättefina vantar och roligt att också din sjal är på väg. Ja om ett tag så blir dagarna åter ljusare hos dig och vetskapen om det gör ju att mörkret är lättare att stå ut med.

    Önskar dig en fin söndag. Skickar lite värmande och skön sol till dig.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack för solvärmen, Ditte! Kändes skönt! 🙂 Spånplattan suger ju åt sig som en svamp, så jag kommer att kräva fläktar som torkar upp. Bra att jag har bildbevis…
      Ha en fin vecka!
      Kram!

  2. Caanita

    Du måste väl vara en stor tillgång för din bostadsrättsförening? Att ha en person som ”tittar till”, känner ansvar och dessutom agerar omgående när något inte är ok, är väl oerhört värdefullt.
    Vatten på fel ställe kan ställa till med stora och dyrbara skador.
    Tur att du finns!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Caanita! Jag sitter ju i styrelsen för föreningen och är äldst i båda husen, så jag har fått den rollen. Vi har ingen vicevärd, utan alla i styrelsen tar olika uppgifter. Jag har dessutom mest tid, de andra studerar och arbetar, så jag tar ett stort ansvar, men har inget emot det så länge jag orkar. Dessutom har jag etablerat bra kontakter med förvaltaren, vaktmästaren m.m. och har inte svårt att säga ifrån. 🙂
      Ha en bra vecka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.