Marja

Den långa resan.

Sjalen och flygande änglar.

sjalen

Här är den fina sjalen jag skrev om i går. I skick som ny och dubbelvävd, så du kan ha den med vit botten eller med svart botten utåt.

sjalen2

Jag tycker att den passar mig bra… ska försöka få någon att ta ett kort på mig. Spegelselfies blir inte så bra. Modellen är några år gammal och jag minns att jag ville ha den redan när den var i katalogen, men eftersom den är av ull, var den alldeles för dyr då. Återbruk är ju en fantastisk sak, både för miljön och plånboken. Har man något man inte använder, kanske någon annan får glädje av det. Jag säljer ibland saker och kläder på Tradera, ibland säljer jag vidare sånt jag köpt på Tradera och som inte riktigt passat. Eller en finare tunika som jag bara haft ett par gånger. Jag umgås ju i en liten krets och det är inte så kul att komma till en nyårsfest med samma klänning för tredje året i rad.

I dag har jag stökat jul. Jag har tagit fram två julstjärnor och lite annat juligt. Jag har två fina ljuskedjor, men upptäckte att jag inte hade batterier hemma. Får åka ner på stan på fredag och uträtta lite ärenden.

På akvarellen målade vi flygande änglar i kväll. Tekniken är ’negativ painting’ alltså lager på lager av bakgrunden. Jag har målat fyra lager med olika nyanser, från ljusare till mörkare, men hade önskat att jag fått bättre effekt för djup och avstånd. De små figurerna ser mera ut som fjärilar än änglar.

akvarell3

Den som hade hand om fikat hade köpt glögg… lingon och enbär på ICA. Alkoholfri, ganska söt, men god. Sen åt vi mackor, pepparkakor med ädelost och saffranssockerkaka. Det var lite extra festligt eftersom det var som terminsavslutning. Dessutom hade vår lärare fyllt 70 år… och fått Vk:s tårta, så hon har varit i tidningen två gånger den senaste veckan. Vi uppvaktade henne med en exotisk krukväxt och en stor chokladask av märket Merci.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad roligt att du blev så nöjd med sjalen, verkligen fin, och extra roligt att du tittat på den tidigare och nu blev det tillfälle till köp. Och återanvändning är bra.
    Jag tycker dina ägglar blev fina och några fjärlilar ser jag då inte alls. Vacra nyanser dessutom.
    Extra trevligt också med så mycket gott til avslutningsfikat.
    Kram och trevlig torsdag.

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Återvinning är bra och extra bra att man får råd med lite lyx ibland. 🙂
      Ha en fin torsdag…här småsnöar det hela tiden.
      Kram!

  2. Judy

    Lovely shawl and nice that it’s reversible. Beautiful angels! The food sure sounds tasty. I’ve never had anything with saffron but heard that you use very little as it has quite a strong flavor. Enjoy the last day of November. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Saffron is used in baking for Christmas. December 13th we celebrate Lucia, a feast of candleligt and then we eat saffronbuns. You can google Lucia and ’lussebulle’ if you don’t know already.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.