Marja

Den långa resan.

Min röda kroton.

kroton

Jag fick anledning att ta en bild på min fina kroton i dag. Den växer och frodas, får nya gröna blad längst upp (som snart blir röda) och tappar i samma takt de nedersta bladen. Stammen blir längre och längre, men nu har jag en murgröna som klänger längs den. Den tycker nog om den ljusa platsen i hörnfönstret. På sommaren när det blir varmt, får den ibland stå på golvet.

Vattengympa i dag. Damerna har helt slutat prata med varandra… de kanske blev tillsagda. Det var lugnt och skönt och jag var helt i min egen bubbla. När vi hade den avslutande avspänningen stod jag med slutna ögon och kände mig nästan i hypnos en kort stund. Jag tror jag skulle kunna somna där stående i vattnet. Jag kan ju sitta och sova rakt upp och ner i soffan…

Snön smälter i rasande fart. I dag har det blåst ordentligt och då torkar ju snötäcket upp fortare.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Judy

  Beautiful plant and the ivy would really add to the loveliness! The water activities sure relax you and so much better to enjoy when it’s quiet. Just as we could see some of the front lawn and sidewalk we get hit with more snow. 7 cm. fell overnight. Have a wonderful weekend! 🙂 Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I’ve lost count of how old the Croton is. 🙂 It’s been with me forever.
   Have a nice weekend! Hugs!

 2. Ditte

  Vilken fin kroton! Och vilken bra idé att låta murgrönan växta tillsammans med krotonen. I mitt tidigaer liv hade jag några kroton men till sist var dte bara stammen kvar. De gillar ju inte torr luft.

  Så skönt med vattengympan och att damerna nu inte är störande utan det kan bli den lugna stund du och andra önskar er.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Den här krotonväxten är ovanligt tålig, för den har varit med om mycket. Murgrönan verkar också trivas. 🙂
   Ha en skön helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.