Marja

Den långa resan.

Mera snö… och sommarlängtan.

sno6

I dag sken solen, men i går fick vi mera snö. Jag blir lite frustrerad… visst gillar jag snö och det har varit en vacker vinter, men nu vill jag ha snöfritt och varmare väder.

I fredags var jag nere på stan. Labyrinten i snö på Rådhustorget står stadigt kvar, issoffan hade blivit väldigt glatt och genomskinlig på ytan, kommunen hade rest en björk och hängt upp de jättestora påskäggen i den och mitt i den iskalla blåsten stod solstolarna utställda.

humor

Jag tänkte att det var Torget som aviserade sin uteservering inför sommaren, men nu tror jag att det var Ikea som varit framme. De lanserade nämligen sin nya sommarkollektion i fredags. Jag skulle ju ha halkat fram till stolarna och kollat på varumärket.

I går var jag hos min kompis på Mariehem. Vi betalade lite räkningar och sen kom en till och vi gick till kvarterskrogen Marias och åt. En riktigt mysig liten krog med god mat. Jag ville äta deras röding med västerbottensostsås, men den var slut, så det blev lax med potatis, sallad och fänkålsröra i stället.  Det var också mycket gott. Sen gick vi hem till kompisen igen och drack kaffe… och så fick jag skjuts hem. En lugn och trevlig lördag.

I dag har jag varit en timme efter hela tiden. Vilket idiotiskt påfund, det här med sommartid! Att ställa om klockorna går väl an och dator och mobil ställer ju om sig själva, men det är inte lika lätt att ställa om kroppen.

I går hann jag måla lite innan jag for iväg. Uppgiften var ’lager’ och jag tänkte bara rada upp några färger lite mjukt efter varandra. Lät varje lager torka, så jag gick från och till målningen… men blev riktigt nöjd med slutresultatet. När jag såg vad det kunde bli, fixade jag bara till nederkanten …

akvarell23

Dagens uppgift var ’ombre’, alltså från mörkt till ljust. Termen används mycket då man färgar hår. Jag satte mig och bara lekte med färgerna och det fick duga. Till vänster är det bara en färg och till höger har jag använt alla mina bruna nyanser.

akvarell24

Nu går vi in i påskveckan. Ingen vattengympa, men akvarellmålning på onsdag och ’tjejträff’ hos mig på tisdag. Inga särskilda planer än för helgen.

Ha en lugn söndagskväll <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  ännu mer snö! Förstår att du tycker det räcker nu. Och visst ser solstolarna lite ”malplacé” ut där de står. Men kanske är det IKEAs nya kollektion.
  Vilken trevlig lördag!
  Jätteroligt att se dina målningar. Jag tycker du får till det så bra.
  Kram och trevlig måndag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag är nästan säker på att det är Ikea som varit framme. Innan de öppnade här i Umeå för ett drygt år sedan, klädde de bänkarna i några busskurer i stan med sina konstfårskinn. Som reklam.
   Trevlig tisdag!
   Kram!

 2. Paula

  Haha, läste först att du varit i Mariehamn…. men så var det ju inte. Vet du, min mamma och jag bröt kontakten ett tag när jag var ung och flyttade till Sverige med en arabisk man. Hon kunde inte hantera varken det ena eller det andra. Efter något år kunde hon inte låta bli att ta kontakt med min dotter, hennes enda barnbarn som hon älskade så mycket, som bara var två år när vi flyttade och sm var anledningen till vår spricka. Men, visst är det väl ändå så, att ens barn måste få leva sina egna liv när de är vuxna, man kan inte fjättra dem vid att stanna kvar, för mig är det självklart. Nå, min mor och jag hann försonas innan hon plötsligt avled bara 48 år gammal. Jag har kvar breven hon skrev och dagböckerna, men de gör för ont att läsa, så fyllda av hat och grämelse…

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Relationer är inte alltid lätta. Min dotter har en väldigt dålig relation med sin pappa och det påverkar hennes dotters relation med sin morfar. Jag har alltid haft dåligt samvete för att min dåliga relation med min mamma påverkade min dotters relation med henne.
   Bra att din mamma och du hann försonas innan hon dog… det gjorde min mamma och jag med. Läs inte breven eller dagböckerna… det hjälper ingen längre. Ha dem kvar som en del av din historia.
   Ha en fin vecka! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.