Marja

Den långa resan.

I nattlinnet med håret på ända.

Det blev en strulig start på den här veckan. Klockan 08.00 ringde någon på dörren och väckte mig. Jag tänkte att det var min lilla granne som hade något hon var bekymrad över, så jag öppnade försiktigt i nattlinnet, med håret på ända och halvblind utan glasögon. Men det var en vaktmästare från HSB som hade hittat en nyckelknippa ute på gården. Han hade ringt till ordföranden som tyckte han skulle komma med den till mig. Efter det kunde jag inte somna om och jag var lite orolig för att den stackars mannen skulle gå hela dagen med bilden av tanten i nattlinnet med håret på ända och pliriga ögon på näthinnan.

Jag kunde snart konstatera att nycklarna inte hörde till våra hus, men jag satte upp en lapp på ytterdörren och en annan lapp i grannhuset som delar sopmolucker med oss och då går över vår gård och även när de går till busshållplatsen. På eftermiddagen ringde grannen under och det visade sig att det var nycklarna till hans jobb… och han jobbar på sjukhuset, så det var ju tur att de kom till rätta. Gissa om han var glad.

Jag for till ICA Maxi på Strömpilen för att storhandla. Jag ska ju ha ett par tjejer här i morgon och skall koka soppa, och på onsdag har jag fikat på akvarellen.
Jag handlade hela dra-maten full och fick en massa rabatter… nästan 80 kronor totalt.

Vädret var underbart och jag njöt av promenaden hem från bussen. Jag gick förbi den fina björkdungen.

bjorkdungen4

Stigen in i skogen var nu upptrampad och jag hade stor lust att följa den, men det gick ju inte med den tunga dra-maten. Men visst ser det lockande ut?

vinterstigen

När jag skulle packa upp mina inköp tappade jag en ask stora blåbär på köksgolvet. De där blåbären har en tendens att rulla iväg åt alla håll och kanter, in i varje vrå och under alla möbler. Försökte samla ihop dem, men hittade nyss ett under matbordet. Tur jag inte trampade på det.

I natt hade någon/några genat över vår gräsmatta igen. Två spår syntes i den djupa snön. Tänk att finna nöje i att pulsa i snön… det blir ju snarare en senväg än en genväg.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

 

 

 

 

 

6 kommentarer

 1. Ditte

  Bra samverkan här hos dig och jag kan förstå att grannen blev glad över att nycklarna kommit till rätta.
  Fint att du fick hem det du skulle men några extra promenader med en tung ”dra maten” kan man ju undvara. Då åfr ta en sväng på egen hand bland de vackra björkarna.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, jag var glad att nycklarna kom till rätta och att jag inte behövde bekymra mig om dem.
   Ha en bra onsdag!
   Kram!

 2. Paula

  Hej, jag nu vill vi inte ha någon påfyllning av det vita! Vet du, jag tror inte vaktis hade en tanke på din utstyrsel där på morgonen, det är nog bara som du inbillar dig…värre har han nog sett!
  Jag längtar också förtvivlat att kunna ta dra-maten till affären. Under vintern har det varit perfekt med sparken, men senaste tiden har ju de större vägarna blivit torra och då får man bära eländet över. Så jag har gått med ryggsäck, men härom dagen vägde jag och kom fram till att jag gått o burit på fem kilo på mina onda axlar. Inte konstigt man fått både nackspärr och ont i axlarna..

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Nej det kan hända att han inte tänkte så mycket på hur jag såg ut… kanske bara min snopna känsla. Tänkte efteråt att jag kunde ju ha kastat morgonrocken på mig. 🙂
   En tung ryggsäck är ingen hit för axlar och nacke. Dra-maten är min räddning och jag har en med stora hjul som är lätt att dra i alla väder.
   Kram!

 3. Judy

  The winter pictures are pretty and sure make a person want to walk outside. Blueberries would be awful to step on and would make quite a stain. Last week I made blueberry muffins which are a favorite here. Do you have saskatoon berries in Sweden? They are smaller than blueberries but are tastier. Winter is not ending anytime soon as we are having more snow today. Have a wonderful week! Hugs! Judy

 4. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Thank you, Judy! I had to google saskatoon berries and you can cultivate the bushes, but they don’t grow wild as in Canada. We have bird-cherry trees, but only birds eat the black berries.
  Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.