Marja

Den långa resan.

Den stora tulpanbuketten.

tulpaner9

Här är den fina tulpanbuketten jag fick i går. Den är så stor att jag tror jag måste dela på den nu när tulpanerna börjar slå ut. Jag önskar jag kunde använda min Iittalavas, men den har en liten spricka i botten som gör att den läcker. I den kunde jag ha hur många tulpaner som helst och det var så snyggt.

I dag var det akvarellmålning och jag skulle ha fikat. For iväg till Lidl för att köpa nybakat valnötsbröd och lite frukt. Där hade de så mycket fina och fräscha blommor i dag, men jag har, förutom den stora tulpanbuketten, även en stor bukett påskliljor hemma.

Vi var inte så många på akvarellmålningen och jag tror aldrig att vi har suttit och jobbat så tysta och så intensivt. Till slut var jag tvungen att stiga upp och röra på mig och gå runt bordet och titta vad de andra gjorde. Jag fortsatte med det jag började på förra gången, men jag blev inte nöjd. Jag har inte riktigt fattat tekniken och jag har fortfarande svårt att frigöra mig från förlagan, förenkla och måla på mitt sätt. Jag kanske gör om allt om jag får lust i helgen. Efter fikat målade jag på en annan målning som jag preparerat tidigare. Samma teknik, men lite enklare motiv och nu ska jag försöka göra som jag själv vill. Kanske får ni se det nån gång.

Innan vi satte i gång såg jag att solen kikade fram mellan tallstammarna på väg ner. Lyckades fånga den genom fönstret.

solnedgang8

Fortfarande inget från vårdcentralen. I går skrev jag ett meddelande till min doktor på Mina vårdkontakter, men har inte hört något från henne heller. Jag verkar ha fallit i onåd.

Ha en lugn skärtorsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Caanita

  Tulpaner kan man blanda ihop vilka färger som helst och det blir ändå snyggt.
  En fin påsk önskar jag dig.

 2. Ditte

  Visst är det vackert med många tulpaner tillsammans. Synd med sprickan i din Ittalavas, men inget att göra något åt. Jag har en speciell Ittala tulpanvas och där får i alla fall 10 stycken plats, sen blir dte trångt
  Trist att VC nonchalerar dig. Riktigt illa. Och heller inte svarar på mail…

  Önskar dig en fin påsk och kansk emålar du lite också.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Önskar dig också en fin påsk… och visst hade jag planerat att måla lite. 🙂
   Kram!

 3. Judy

  Very pretty tulips! I look forward to seeing what you have painted anytime. Happy Easter! 🙂 Enjoy your weekend! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I will be painting during the weekend.
   HAPPY EASTER! Hugs! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.