Marja

Den långa resan.

Trädgårdsmässan på Nolia.

I dag kom jag då iväg till Trädgårdsmässan på Nolia. Jag brukar ju främst köpa färska örter där, men i år var plantorna så eländiga och små och timjan var slut, så jag avstod. Det är ju fortfarande lite för kallt att ha dem ute på balkongen också.

Annars var det som vanligt… allt från pelargoner till rökta korvar. Mycket trädgårdspynt och annat vackert. Jag är ju mest intresserad av balkongtävlingen och studerar alla balkongerna noga för tips. I år var det sju balkonger med i tävlingen och jag röstade på den här som hette: ”Häng i oasen!”

balkong7

Den hade en stor rund bricka i taket med låga växter och hängande växter, så det blev en oas. Jag fastnade kanske för dubbeltydigheten i namnet. Fast efteråt ångrade jag mig och hade hellre velat rösta på den här: ”Anjas Annars.” Den är ju mera min stil.

balkong4

Här kommer de andra balkongerna. ”Kalamataoliver & timjan” heter den här.

balkong1

Här är ”Lugn och ro i Humlebo”

balkong2

”Odling och natur, återhämtning i retur”

balkong3

”Syra, safta, sylta”

balkong5

”After Garden”

balkong6

Alla balkonger är ju fina på sitt sätt. Medan jag fikade lyssnade jag på Stefan Sundström, som  är en hängiven tomatodlare. De röda tomaterna har blivit mest populära för färgens skull, men de orangea är bäst ur näringssynpunkt. Den bästa gödningen är ’guldvatten’, alltså att blanda kiss i vattningskannan.

Jag träffade också min bloggkompis Terttu här på Vk. Glömde ta bild på hennes bås. Hon odlar vide som man kan göra olika saker av till trädgården, ex fina växtkoner… och så gör hon blommor av papperssnören. Jag köpte hennes bok där hon beskriver flytten från Finland och livet i Sverige. Hon har skrivit den på svenska och sedan själv översatt  till finska. Jag köpte den finska versionen, för den innehåller också bilder. Ska bli intressant att läsa.
Hon odlar också havtorn och jag fick en liten påse havtornspulver, som jag tänker strö på frukostgröten. Kul att ses, Terttu!

En ny vecka har börjat och jag har fullt upp… läkarbesök, styrelsemöte, akvarellmålning, vattengympa… På onsdag kommer exet och skall bo här en vecka tills han får tillgång till sin nya lägenhet. Det kanske blir ett Ikea-besök i helgen.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad trevligt med trädgårdsmässa och extra roligt att samla och hämta inspiration. Vad gäller balkongern ahar jag svårt att välja vilen jag tyker bäst om . Kanske ”Kalamataoliver och timjan”…
    Kul att du träffade din bloggvän och förstås trevligt med en pratstund.
    En hel del händer hos dig i veckan så den lär rusa iväg
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det finns mycket på trädgårdsmässan även för den som inte har någon trädgård. 🙂
      Ha en fin vecka!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.