Marja

Den långa resan.

Gula blommor blev orangea.

kalanchoe

Jag köpte en gul Kalanchoe till påsk och den blommar och blommar, men nu med orangea blommor. Den har stått i köksfönstret hela tiden och tydligen trivts bra.

I morse höll jag knappt på att komma ur sängen. Hela kroppen värkte efter två dagars intensivt uppackande… böja sig ner, sträcka sig upp och i går stod jag och handdiskade ett otal glas. Sen fick jag kramp i benen av det statiska stillaståendet vid diskhon. Jag glömmer att ta pauser, vill ju gärna få allting gjort på en gång.
Men jag tycker det är kul att packa upp och organisera alla prylar i ett kök med gott om utrymmen i skåpen och lådorna. I dag har jag varit på stan och handlat lite små praktiska saker jag tänkte introducera och i morgon blir jag nog färdig med det jag lovat hjälpa till med.

I dag fick vi sommarvärme och som alltid blir man överrumplad och har fel kläder på sig. Nere på stan gick folk i allt från täckjackor till sommarlinnen. Få se om detta håller i sig.

I går kväll målade jag lite. Fredagens utmaning var helt enkelt ’splatter’ eller stänk. Inget konstigt, bara fylla penseln med färg och slå på den så det stänker. I morse fick jag tvätta glasögonen från färgstänk.

akvarell33

Gårdagens uppgift var landskap och jag snodde ihop en bild med lager på lager. Först var jag väldigt missnöjd med målningen, men sen lät jag färgerna flyta ihop som de ville och då fick den duga.

akvarell34

Ha en lugn måndagsnatt <3

6 kommentarer

  1. Ditte

    Så fint att du har lust och kan hjälpa till men det är ju risk för att det blir mycket av att böja /sträcka sig. Och att ta pauser är det lätt att glömma bort under arbetets gång.
    Gillade verkligen din landskapsbild och du fick till ett find djup här.

    Hoppas att dte fina vädret hålle ri sig och att våren är hos dig för att stanna.
    Karm och trevlig måndag-

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag får bara konstatera att min kropp inte tål så mycket. Jag vill mer än jag orkar.
      Ha en skön vecka!
      Kram!

  2. Paula

    Hej, du har alltid så mycket kul för dig, fast att organisera ett kök tycker jag inte är så roligt. I synnerhet som jag nu flyttade till ett betydligt mindre kök med färre hyllmeter förvaring…Nu har jag en del kvar i förrådet som inte får plats men jag inte vill göra mig av med, och så tog jag ner en del till loppis. Ändå har jag skänkt bort kaffeservisen och alla finglas till dottern när jag flyttade förra gången. Du är snäll som hjälper till, vi är ju också goda vänner exet och jag och han var till stor hjälp även denna flytt. Ha en skön vårvecka, den har väl nästan nått lika långt som här i Dalarna

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Paula! Jag har också väldigt trångt i mina skåp, så därför var det så roligt att ställa upp saker i skåp med mycket utrymme. 🙂 Nu skall jag inte göra så mycket mer… exet har en dotter i stan som hjälper så gott hon kan… hon är gravid och har en liten pojke på snart två år. Han har henne med en annan kvinna. 🙂
      Kram!

  3. Judy

    Beautiful flowers and lovely landscape painting. Hope your feeling better. Sometimes the muscles we don’t use for awhile tend to give us aches and pains for the next few days. Take Care! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thanl you, Judy! When you make the same movement over and over again too many times, your muscles ache, too. 🙂
      Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.