Marja

Den långa resan.

Konstig dag.

akvarell36

Dagens akvarelluppgift var ’cerulean’ en himmelsblå färg som på svenska också kallas för ’coelinblå’. Det passade ju bra att måla en blå himmel då.

Den här dagen har för övrigt varit väldigt konstig. Jag skulle till diabetessköterskan på morgonen… fick till min förvåning en kallelse dit… och fick sätta klockan att ringa. Hela natten hade jag värk i knät och bäckenet (SI-lederna) och till slut la jag mig på spikmattan… sov en timme på sidan och vaknade och vände mig på andra sidan. Men jag var ju inte pigg när klockan ringde och kände mig verkligen konstig när jag kom till vårdcentralen. Det börjar bli ganska mycket björkpollen i luften nu och jag har tungt med andningen.

Det blev ett besök där vi avhandlade mycket, antagligen för att vi hade en sjuksköterskeelev med oss, som gärna ställde frågor… Jag var ju ärlig med att jag inte var pigg och vi funderade över pollen, eventuell astma, mina sömnvanor, mina andra besvär m.m. Till slut skulle eleven mäta mitt blodtryck och det var ju skyhögt. Jag gick på toaletten och så mätte vi igen och då var det kanske lite bättre. Nåja, sköterskan skulle då rapportera till min doktor…

Jag for hem och sov en stund på soffan. Sen mätte jag blodtrycket på min egen Omron och det var normalt. Sen mätte jag senare på eftermiddagen och det hade gått ner ytterligare. Vad ska man tro? Vita-rocken-syndromet? Jag var väldigt trött och sov i omgångar, men sen började jag måla och då blev jag mycket piggare. Jag målade färdigt två målningar till akvarellkursen i morgon. Här är den ena, den andra lägger jag ut i morgon.

akvarell 37

Fortfarande ’negative painting’… ursprungligen färgklickar vått i vått som jag målat runt och fått fram blommor och blad. Väldigt rolig teknik faktiskt. Vi hinner väl med en målning till innan terminen är slut och sen blir det utställning i Mariakyrkan och senare i sommar i Kyrkstugan.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Visst är detta ed blodtrycket märkligt och hur det så snabbt kan skifta. Maken hade en apparat spm mätte hemma i 24 h och det var bra för då såg de hur det eg. är. Hos läkaren har han högt blodtryck men inte hemma när han mäter det. Kanske liknand emed dig.
  Bra att ni kunde gå igenom dina ”besvär” och hoppas också det leder vidare….Men å andra isdan är det svårt med pollen för det påverkar så mycket i kroppen.
  Så roligt att se dina målningar och jag är imponerad över hur du åfr till det så bra.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har också haft en 24-timmars mätare en gång och det såg bra ut. Nu har jag mätt här hemma ett par gånger om dagen och det ser mycket bra ut. Undrar om det är något fel på min mätare? Så konstigt.
   Ja, pollenbesvären är ju bara att vänta ut och jag är väldigt tät i bröstet och hostar.
   Ha det så bra!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.