Marja

Den långa resan.

Kroton blommar.

kroton

Min Kroton blommar. Jag höll på att missa det då blomställningen var gömd mellan de översta bladen. Den har blommat ca var femte år och detta är fjärde gången. Jag tycker blommorna ser olika ut varje gång. Skall gå tillbaka i mitt bildarkiv och se hur det sett ut tidigare gånger.

Jag fumlar med tangenterna, för jag slog in en häftklammer i pekfingret och har ett stort plåster på det. Gjorde samma sak på jobbet en gång och satt och skrek på hjälp… att någon skulle komma och dra ut den. I dag fick jag dra ut den själv och det blir lite blodigt.

Vädret har ju varit kanon och björkarna har slagit ut. I går tog jag den här bilden på min gata, men redan i dag var det mycket grönare. Den första skira grönskan är ju alltid vackrast.

mingata

Jag har mest varit inomhus på grund av pollen. Det är ovanligt mycket i år och kom så plötsligt, men vi får hoppas att det går över fort. Björken utanför mitt fönster har både hängen och blad, så jag har inte kunnat öppna fönstret i sovrummet.
Lite har jag varit ute. På fredag städade jag balkongen och satt och fikade i kvällssolen. Det var himla skönt, tills grannen under fick för sig att börja grilla och då fick jag gå in när röken steg upp till mig. Ändå försökte han gå bakom hörnet med grillen, men det var en ofördelaktig vind. I går for jag till Strömpilen efter ett paket på ICA-Maxi och fick en promenad från bussen. Men hu vad trött jag blev och när jag hade slumrat en stund på soffan, fick jag världens hostattack. Näsan rann och det sved i ögonen. Var på apoteket och köpte hostmedicin och allergimediciner. Huh, vad dyra de är.

Sen har jag målat lite. En uppgift hette ’resist’, man ska använda något som står emot färgen, typ maskeringsvätska. Jag gillar att använda ett vanligt stearinljus eller vaxkritor. Man markerar de områden där man vill att färgen inte ska ta och så kan man måla över. Jag målade en trollslända och har använt stearinljus på vingarna.

akvarell40

Följande uppgift var ’balans’ och jag valde att balansera stenar på ett berg.

akvarell41

Jag ligger en dag efter med uppgifterna, men jag hinner i kapp. Nu kommer några enkla uppgifter som tar bara några minuter att göra.

I morgon har vi möte med skrivargruppen. Eventuellt vårt allra sista möte.

Ha en lugn måndagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så jobbigt med allregin! ohc den tar ju verkligen på krafterna. Allt i naturen verkar ha exploderat och alla pollen också.
  Hoppas medicinen hjälper.
  Din blommand ekroton är jättefin. Hade en gång i ävrlden också ett pat av dem som blommade men jag tror de gjorde der vart annat år. Nu har jag ingen kvar.
  Jätteroligt att se de fina målningarna du gör. Och här fastnade jag mest för ”balans” .
  Synd om det blir det sista mötet med skrivargruppen.
  Trevlig kväll!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag är verkligen trött och lider av ’hjärndimma’. Har nästan svårt att ta mig på och av bussen, men det ska väl gå över så småningom.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 2. Judy

  The flower blooms are lovely and the plant leaves are huge with such interesting colors. Screaming probably helped with the staple in your finger. Your birch tree lined street is so welcoming. The paintings make my day and some bring back memories of days gone by. Have a great week. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The Kroton plant is extraordinarily big and it loves standing in the corner window.
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.