Marja

Den långa resan.

This too shall pass.

mingata3

Den skira gulgröna grönskan är borta och björkarna är lummigt djupgröna. Min gata är fulländat vacker och även alla andra björkalléer här på Tomtebo.

Fortfarande är det höga halter av pollen i luften och jag mår inte bättre. Det går upp och ner… jag försöker komma ut varje dag, men någon promenad ner till sjön eller cykeltur är otänkbar. Jag medicinerar ordentligt, men väser så jag väcker mig själv när jag sover. Men det är bara att bita ihop till torsdag. Innan det har jag tre fullmatade dagar och måste verkligen tänka på att ransonera min energi.

I fredags var min kompis här och hade plockat vitsippor i skogen på väg hit. De är så fina i bukett och står länge.

vitsippor2

Vi satt och pratade och uppdaterade lite appar på hennes padda. Sen lagade jag mat… halloumibiffar och sötpotatischips med rödbetshummus och tsatsiki. I efterrätt åt vi glass och bär. Så himla trevligt och jag blev verkligen uppiggad efter att ha tillbringat många dagar mestadels inomhus med mig själv.

I går tänkte jag att jag måste ta mig ut och for iväg till Avion shoppingcenter. Jag irrade omkring lite planlöst… skulle egentligen se på skor, men gick in i alla andra affärer också. Var inte riktigt på humöret. Skulle precis gå till Ikea och äta då jag träffade en god vän, som tog tag i mig och bestämde att vi skulle äta en sallad på Nya Konditoriet i stället. Vi köpte en räksallad och en cesarsallad och delade på dem. Räksalladen var verkligen att rekommendera.
Det var ett trevligt spontanmöte. Sen gick jag till Ikea och köpte lite småsaker och passade på att fika där. När jag kom hem somnade jag en stund på soffan och vaknade av ett hiskeligt oväsen orsakat av mina luftrör.

I dag hoppade jag på bussen till Ålidhem för att handla lite. Nu har jag börjat bevaka det där trädet som är hälften rönn och hälften oxel. Det verkar som oxeln är inympad på rönnen och nu ser det ut som rönnen tar över mer och mer. Men löven är ju inte helt utvecklade än.

ronnochoxel

Ledsen att jag klagar så mycket över mina luftrör, men jag har då bokat tågbiljetter till Stockholm och har även boendet ordnat, så jag är trots allt optimistisk att även detta är övergående (This too shall pass).

Ha en lugn måndagsnatt <3 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Trist med din allergi och visst tar den på orken.
  Jättetrevligt att få besök och jag förstår att det blev trevliga timmar. Så god mat dessutom!
  Fint att du kommer ut lite men förstår att du får spara på dina krafter. De ska ju räcka till mycket.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Så här har pollen aldrig drabbat mig förut och när det inte blir bättre, blir jag väldigt otålig. Men jag hoppas på ordentlig medicin på torsdag…
   Ha en fin tisdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.