Marja

Den långa resan.

Sol och måne.

solochmane

Byter buss vid sjukhuset. Klockan är 22.00… solen skiner och månen är uppe. Nu börjar den där tiden då solen knappt går ner innan den går upp igen. Jag hinner sällan gå och lägga mig innan den stiger upp… och det känns som jag inte behöver sova alls. Knepigt det där.

Jag var på väg hem efter akvarellmålningen. Det var sista gången för den här terminen och vi målade en sista målning med temat ’negative painting’. Jag fick ett fotografi med fina krokusar på som inspiration, men det blev snarare en hopklämd lotusblomma.

akvarell43

Tycker hela målningen ser lite trött ut. Jag är lite less på temat nu och ser fram emot hösten, då vi skall börja med något nytt. Nu skall vi ha utställning i Mariakyrkan och senare i Kyrkstugan nere vid Nydalasjön.

Gårdagens möte med bostadsättsföreningen gick riktigt bra. Det var inte så många som kom, men vi fick ihop en styrelse i alla fall. Jag är den enda som är kvar, eftersom de två andra har flyttat/skall flytta, så nu får jag starta med tre nya personer. Den nya ordföranden kan man säga att jag själv valt ut, det är min granne som jag övertalat. Jag tror han kommer bli bra. Vi skall ha konstituerande möte på måndag och får då lära känna varandra bättre.

Jag fortsätter att hosta och väsa vid utandning när jag ligger ner. I morgon ska jag då äntligen få träffa astmasköterskan och jag hoppas hon kan ordna så jag får kortisonspray och starkare hostmedicin. Sen ska jag äta lunch med skrivargruppen och så blir det väl soffan som vanligt. Vattengympan får nog vänta en vecka till.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. grandmother

  Så tråkigt att du ska behöva ha så jobbigt med andningen. Jag hoppas du får ordentlig hjälp. Kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack fina du! Efter vissa tester konstaterades att jag har astma och skall få kortisonspray, så nu blir det nog ordning så småningom.
   Kram!

 2. Ditte

  Tänk att solen och månen framträder samtidigt uppe hos dig. Ett vackert ljus blir det.
  Ja, terminen går mot sitt slut och kurser slutar, Och säkert blir dte bra med sommarlov. DEtta brukar ja vara bråda tider.
  Hoppas och önskar nu att ditt besök hos astmasköterskan blir bra och att doktorn skrivit ut kortisonspray. Jag har både den och lite annat att ta till och har en vissform av astma men den hänger inte ihop med just pollen.
  Trevligt med lunch tillsammans med skrivargruppen.
  Kram och trevlig torsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vi går mot midnattssolen nu. En härlig och besvärlig tid på samma gång.
   Besöket hos astmasköterskan gick bra, men jag får vänta på att doktorn får ändan ur vagnen.
   Ha en fin fredag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.