Marja

Den långa resan.

Äppelblom

appelblom

For ner på stan i dag och nu står de små äppelträden på Rådhustorget verkligen i full blom. Det är tre rader med träd och när jag gick under de vackra blommorna, kände jag samma glädje som under körsbärsblommorna i Kungsträdgården i Stockholm. Det finns bänkar att sitta på och en vacker dag som i dag, var det populärt att sitta där och äta en medhavd lunch.

appelblom2

appelblom3

I den lilla äppelträdgården finns det också fontäner av olika former och stenarter. Vattnet rinner längs utsidan av stenen och far sedan vidare i en rännil i en ränna som mynnar ut i en större kanal som far nerför en trappa i en bassäng. Som ett träd, där varje fontän står ytterst på varje gren.

fontan2

fontan

fontan3

Vilken flummig beskrivning, men när jag såg konstruktionen i dag, tyckte jag att det var en genialisk idé. Jag har inte räknat fontänerna, men jag tror att de är sex till antalet. Det är så himla svårt att fotografera när det finns så mycket folk, men ska försöka ta en helhetsbild nån gång.

I dag känner jag mig mycket piggare. Hostade inte så mycket i natt och andningen känns bättre. Var och klippte mig på förmiddagen och min frissa berättade att hennes man också hade haft det mycket jobbigt. Han är också pollenallergiker och astmatiker. De hade varit och köpt en luftrenare till sovrummet och hon tyckte att de redan märkte skillnad i luften. Tänkte att det kunde kanske vara något för mig. Vi köpte en luftfuktare när vi bodde i Haparanda… den skulle man fylla på med vatten, men den här har bara ett filter som samlar upp damm m.m.

Vilket väder vi har haft och i dag var den varmaste dagen… 27-28 grader. Det fläktade, så det var uthärdligt och mot eftermiddagen började det blåsa riktigt ordentligt. Jag hade balkongdörren öppen och det var många olika ljud som hördes på grund av blåsten. Jag fick ställa penséerna på balkonggolvet och de små björkarna utanför mitt fönster vek sig nästan dubbla när det kom en vindpust.

Jag har skrivit färdigt protokollet till gårdagens möte och när det är justerat, tar jag sommarlov. Har räknat ut arvodena till den gamla styrelsen och var inne med dem till kontoret i dag. I juni får vi en extra slant.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så skönt att du mår lite bättre och kanske kan en luftfuktare vara bra. Men visst ska ju filtren där rengöras nu och då.
  Jättefina äppelblommor och även fontänerna är vackra. Tycker du fick till bra blder på allt.
  Kram och trevlig onsdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vad jag förstod ska man byta filter när apparaten säger till. Ja, torget, som jag ju har klagat på tidigare, är riktigt fint nu. 🙂
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.