Marja

Den långa resan.

Utställning

akvarell44

I morse kom jag på att vi skulle hänga våra akvarellmålningar på kvällen och jag hade glömt att köpa passepartouter. Jag hade några gamla hemma, men inte tillräckligt många, så det var bara att hoppa på bussen ner på stan. Och vilken tur jag hade… på Gallerix hade de 50% rabatt på alla passepartouter. Då var det ju tur att jag hade glömt köpa tidigare. Jag köpte en hel drös och lite olika storlekar och på eftermiddagen satt jag och gjorde i ordning de målningar jag ville ha med på utställningen. I år var det ganska många jag godkände. Jag fick en komplimang av vår lärare… hon sa att jag har börjat måla mycket mer ’flödande’ än tidigare. I början fick jag ofta kritik från henne att jag målade för ’torrt’. Att måla med akvarellfärger är verkligen svårt och det krävs flera års träning innan man lär sig.

En av mina idoler/förebilder är Lars Lerin och jag blev så glad när jag upptäckte att han just nu ställer ut på Liljevalchs i Stockholm. Gissa vem som kommer fara  dit och granska alla hans målningar närgånget?

Kvällens hängning gick bra… vi samarbetade bra och blev nöjda med resultatet. Vi hängde på väggarna i församlingssalen och placerade en vikvägg med några målningar utan passepartouter i entrén som lockbete. Här får ni en liten förhandstitt.

akvarell45

akvarell46

Vernissage är på söndag efter mässan och i slutet av juni flyttas en del av utställningen till Kyrkstugan vid Nydalasjön. Då brukar jag ta kort på de flesta konstverken och visa.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Judy

  What beautiful paintings! 🙂 So nice to display them for everyone to enjoy. Maybe you’ll get a chance to meet Lars Lerin. The outdoors are sure pretty this time of year. I love the flowering trees and the Town Square. Have a wonderful evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I don’t think I’ll be lucky to meet Lars Lerin, because he lives in another part of the country, but I will be so happy to see his wonderful paintings ’live’. He is considered to be the best watercolour artist in Scandinavia. I hope Johanna or Ronja will come with me.
   May has been a wonderful month, the warmest in 100 years, and the trees and flowers are way earlier than usual. Everything is in bloom at the same time. Now we would need some rain.
   Have a nice weekend! Hugs! 🙂

 2. Ditte

  Vilken tur – skicklighet – att pricka in denna rabatt på Gallerix. Jätteroligt med er utställning! Och då har målat så fint. Kul att du själv ville ha med många. Hoppas nu också på många besökare.
  Lars Lerin är en stor favorit hos mig ockås och jag har varit på Sandgrund många gånger och nu i sommar blir det ännu ett besök. Men visst ska jag se hans utställning även i Stockholm.
  Så fint ni ”hängt” och jag ser fram emot föer detaljer senare.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det var rena turen att jag prickade in rabatten på Gallerix, för de hade inte annonserat om den. Vår utställning blev verkligen fin i år och jag ska ta fler bilder senare. Jag måste vänta tills vernissagen har varit, så jag inte avslöjar alltför mycket. 🙂 Och jag ser ju verkligen fram emot att få se Lars Lerin på Liljevalchs.
   Ha en fin helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.