Marja

Den långa resan.

Storm

I morse vaknade jag av att det ven i knutarna. Jag hade öppnat en glipa i det lilla fönstret tidigare och jag kunde höra hur vinden tog i av alla krafter och avspärrningsplastbanden hade gått av och fladdrade i vinden. Jag fick springa ut på balkongen i nattlinnet och ställa ner penseerna på golvet. Senare blev jag tvungen att ta in dem och den lilla solrosen fick stå i en hink nära väggen för att inte välta omkull.

solrosen

Det blåser fortfarande, så jag tror penseerna får vara inne i natt. Vilken övergång från sommarvärmen… kall nordanvind och bara 14 grader.

Jag var tvungen att fara ner till HSB … bad om hjälp för en vecka sedan och det har skickats mail och lämnats meddelanden…och nu har personen i fråga gått på semester. Blev lite lagom sur och tog saken i egna händer… ringde ett samtal och kommer att få hjälp ’bakvägen’ via en utomstående. Faktiskt inte första gången jag ringt direkt i stället för att gå via mellanhänder.

På Renmarkstorget stod stora krukor med höga gullregn. Så vackra. Lite svåra att fotografera i stormen bara.

gullregn

Jag har inte hunnit fördjupa mig i det här än, men i år skall kommunens planteringar avspegla berömda konsverk/konstnärer. Här tänkte jag genast på en dikt av Hjalmar Gullberg som bl.a. innehåller frasen ’i gullregnets månad’. Men det är säkert inte den som åsyftas, utan en konstnär som målat gullregn.  Vad tror ni? Det kanske går att googla.

Jag har gjort färdigt grattis-till-studenten-kortet till Ronja. Det blev ganska roligt… jag hade ett fint foto på henne från allra första skoldagen, som jag monterade en studentmössa på. Sen skrev jag ut en dikt av Tomas Tranströmer och själva gratulationen är på ett litet dubbelkort inne i det stora kortet. Jag får väl visa sen. Hon kommer att säga att det är ett typiskt ’mormorskort’. Jag kommer inte att köpa någon present, utan hon kommer att få en summa pengar. Hon vill ut och resa.
Jag åker till Stockholm på torsdag och stannar över helgen. Längtar verkligen att få fara ut och röra på mig.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Stort väderomslag här också. I morse bara 9 grader och iasnde kalla vindar. Men ingen direkt storm.
  Är säker på att du fått till ett jättefint kort till Ronja. Hoppas du kan ta en bild och sedan visa det.
  Någon konstnär som målar gullregn känner jag inte till men tänkte gensat på Hjalmar gUllberg och hans dikt där gullregn finns med. Den har också blivit till en visa.
  Är du kvar i Stockholm på måndag så kan jag tipsa om att det då är fri entré till Lars Lerins utställning på LIljevalchs . Såg den igår.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag åker hem måndag kväll, men Johanna vill också se Lars Lerin, så vi ska gå lördag eller söndag när hon är ledig från jobbet. Jag ser verkligen fram emot den. 🙂
   Här har stormen lugnat ner sig, men det blåser kallt.
   Ha en fin Nationaldag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.