Marja

Den långa resan.

Mera Lars Lerin.

Så trött jag har varit efter stockholmsresan. I går ville jag också sova hela dagen. For och handlade och tvättade på eftermiddagen… men så fort jag satte mig i soffan, somnade jag. I kväll var den sista vattengympan för terminen. Skönt, som vanligt. Slapp sendrag den här gången och min lilltå är nästan helt återställd. Nu är det nästan sommarlov… har några små åtaganden innan jag kan känna mig helt ledig.

Jag har ytterligare några målningar av Lars Lerin som jag vill visa. Ett par målningar av raserade hus från krigets Syrien.

larslerin11

larslerin12

Väldigt obehagliga motiv, men vackra målningar när man tittar på hur ljuset faller. Jag fastnade i dem och Johanna såg att jag blev trött och föreslog att vi skulle gå vidare och lämna några till sist.

Sen hade han målat ödehus och här är ljuset så vackert. Det infällda ’fotografiet’ är målat.

larslerin10

På många målningar finns text, som inte går att tyda. Vacker, lite gammeldags handstil. Så också på den här vackra målningen med skeppet i dimman.

larslerin8

Till slut en vacker nattbild med förtrollande ljus. Man kan ju bara undra hur han får till det.

larslerin9

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

 1. gillasvedala

  Oh, vilka härliga tavlor av Lars Lerin! Jag ska också besöka Stockholm, om två veckor, då står Liljevalchs på programmet. Jag åker från Malmö, tar tåget.

 2. Judy

  Welcome home Marja! 🙂 Traveling sure can make a person tired but once your home and relaxed sleep may come more easily. Lars Lerin’s paintings sure tell a good story. Each one is unique and interesting even though some have great sadness affiliated with them. Thanks for sharing! Have a wonderful weekend and take care. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy and thank you for your mail! This trip made me really tired… it was hot and I was moving about all the time. But it was worth it. I love Lars Lerin, both as a person and as an artist. If you are interested in him you can google and find out that he is a very ’special’ personality. The paintings he had chosen for this exhibition are dark and grim, except for the book shelves. Don’t know why, because he has also painted with light and bright colours.
   Have a nice weekend! 🙂 Hugs!

   • Judy

    I really enjoyed checking out google for the sites on Lars Lerin. Such a talented artist who makes things come to life. The birch trees are beautifully done in watercolors. If it wasn’t for your posts I may not have known about him or his work. How far is his home gallery of Sandgrund to Umea? Thanks again for sharing! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

     Thank you, Judy! So happy you like Lars Lerin. Sandgrund is just outside Karlstad, quite a bit south-west of Stockholm. Johanna and I are planning to go there… 🙂
     Have a nice Sunday! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.