Marja

Den långa resan.

En ängel flög förbi?

fjader

Hittade en fjäder bland penséerna efter midsommaraftonens regn och blåst. Jag hade ställt alla mina blommor på balkonggolvet intill väggen. Man brukar säga att fjädrar är hälsningar från änglar. Jag är benägen att tro på det, eftersom jag av någon anledning tänkt på och saknat några ’änglar’.

Vilket busväder vi hade på midsommarafton. Jag var inte utanför dörren. Lyckligtvis hade jag plockat blommorna till mina midsommarbuketter kvällen innan. Jag hade en stor på byrån och en liten med sju sorter i köksfönstret, samt en väldoftande vildros vid mammas och pappas fotografier. På midsommardagen fick jag en kraftig allergisk reaktion och fick kasta ut alla blommor. Har inte hänt förut, men jag blev ganska snart bättre efter medicinering och vädring. Nu ska jag inte ta in några vilda blommor mer i sommar.

Sent på kvällen tog jag en promenad nere vid sjön. Det var ljust som på dagen och vidunderligt vackert. Tyvärr väldigt mycket mygg dock och jag var glad att min jacka hade huva.

nattpromenad

nattpromenad2

I dag har jag haft besök av vaktmästaren, som bytte batteri i min brandvarnare. Den har tjutit till några gånger under helgen på ett konstigt sätt. Sånt brukar jag oftast göra själv, men eftersom brandvarnarna i huset är seriekopplade med varandra, vill jag inte gå in och peta i systemet. Dessutom är det skönt att någon annan kliver upp på pallen och grejar i taket. Antagligen får jag en faktura på det, men det är det värt.

Sen har jag cyklat till min kompis på Mariehem. Där bygger de också hela tiden och var gång jag cyklar till henne åker jag vilse och far långa omvägar mellan de nya husen. Till slut hittar jag förstås fram. När jag skulle hem, hade jag svårt att hitta nerfarten till cykelvägen, eftersom de har byggt en stor ICA affär där.

Min kompis hade gjort jättegod potatissallad, som vi åt med rostbiff och sallad. I efterrätt bjöd hon på svenska jordgubbar och vispgrädde. Så gott och somrigt.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist med din allergiska reaktion men skönt att den försvann iväg med blommorna. Inte direkt något fint midsommarväder hos dig. Här blev dte riktigt bra fram på kvällen och midsommardagen var fin. Så fint det är vid din sjö och jag kan tänka mig att myggen var pigga. Trevligt med en cykeltur till din kompis och fint att du kom både dit och hem Inte lätt med allt nytt som kommer.
  Kram och trevlig tisdag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det var tydligen någon blomma jag inte tålde… kan inte riktigt räkna ut vilken. Eller så var det vildrosen, den doftade ganska starkt. Eller så var det något annat… Man vet aldrig, men jag tog extra medicin och det hjälpte direkt.
   Det är väldigt vackert och rofyllt nere vid sjön på kvällen i synnerhet och jag vet inte om myggen snart försvinner. De brukar vara ettrigast kring midsommar.
   Ha en trevlig onsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.