Marja

Den långa resan.

Det doftar nektar.

klover

När jag cyklade hem i går och äntligen hade hittat nerfarten till cykelvägen, möttes jag av en stark söt doft och var tvungen att stanna och hoppa av cykeln. Det var olika sorters klöverblommor tätt tätt längs hela vägkanten. Har aldrig sett så mycket klöver på ett ställe nån gång.

Lupinerna jag hade på balkongen doftade också väldigt sött. De skräpar bara så mycket, så jag skulle kasta dem och höll på att få en humla i handen. Sen satt jag och tittade på humlan när den flög som en tok in i lupinernas alla skrymslen. Det var party party… Jag väntade mig nästan att den skulle falla ner på balkonggolvet i typ paltkoma. Jag har sett humlor göra så… de ligger en stund och sen kvicknar de till.

Roligare än så har jag inte haft det i dag. Jag har tvättat, städat lite, blivit lite irriterad och fått huvudvärk… I morgon är en ny dag.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Caanita

  Att kunna se, dofta och njuta av de små tingen i tillvaron är en stor gåva. Om man alltid ska vänta på de stora händelserna får man oftast vara besviken.
  Jag blev själv lite överraskad av att se hur en humla for ut och in i en lupin, jag trodde inte att det fanns nån nektar i dom. De skräpar ju mycket när dom börjar torka.
  Ha det gott!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Jag brukar ha lupiner i en burk på balkonggolvet och har märkt att humlorna gillar dem. Man får kasta dem i tid innan de hinner skräpa ner alltför mycket. 🙂
   Ha en fin torsdag!

 2. Ditte

  Så vackra blommor du passerade. Det är verkligen en fin tid nu. Roligt med humlan i dina lupiner ren undrhållning. Och hoppas även humlan hade trevligt.
  Och i morgon är det en ny dag. Så sant!
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Nere vid sjön är det ganska dåligt med ängsblommor, men längs cykelvägen jag for var det både klöver, prästkragar och smörblommor i mängder. Prästkragar är fina, men de luktar ibland illa.
   Humlan var riktigt rolig att titta på… jag försökte fånga den med mobilkameran, men det var nästan omöjligt. 🙂
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 3. Paula

  Hej, jag är inne på tredje veckan som kaninmatare. Visst, de är bara vana att få någon grönsak och pellets men jag är kanske överamibitös men när naturen dignar av kaninmat och kaninerna sitter i bur så måste de ju få ta del av överflödet ändå. Så varje dag går jag och plockar,,,,gräs, klöver, gökärter, maskrosblad, ja allt möjligt jag tror el vet att de gillar. Och tacksammare gäster får man leta efter. Men, jag har aldrig känt någon klöverdoft. Är den söt?

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Klöverblommorna luktar honung. Här var det ju en hel äng och solen hade legat på hela dagen, så jag kände doften i luften. Du får ta och lukta på blommorna, de små vita och rosa doftar sötast. 🙂
   Ha det så bra med kaninerna! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.