Marja

Den långa resan.

Eld och vatten… och en resa.

finland

Horisonten. På väg till Vasa. Nu är jag hemma igen och det blev ett långt ofrivilligt blogguppehåll. Sorry för det. Jag hade ju tänkt skicka en hälsning i alla fall, men det hände saker och så hade vi ett väldigt aktivt schema.

Det som hände var att jag redan på båten till Vasa såg ett meddelande på instagram att det brinner på Tomtebo tillsammans med en rökfylld bild. Den som skrev det bor mitt emot mig, så jag tänkte att det då inte kan vara i vårt kvarter, för då hade väl tonen varit en annan. Gick in på Vk:s webbnyheter och såg att det brann på Älvans väg… alltså min gata. Hela resan spenderades med att ta reda på vad som händer… och i ett skede tänkte jag att jag far hem igen med vändande båt.

Nästa morgon fick jag ett sms från Vakin om en vattenläcka i vårt område. Vattnet skulle stängas av och cisterner med dricksvatten skulle ställas ut. Grannen mitt emot, som jag hela tiden hade kontakt med via instagram, meddelade att hela gatan var uppgrävd utanför vårt hus. Då infann sig katastroftankarna hos mig… vad händer härnäst… tredje gången gillt, som man säger. Men jag fick bra information, både via grannen och vk, samt även på Vakins hemsida.

Samtidigt skulle jag ju umgås med min bror och för att hålla mig sysselsatt, planerade vi in var vi skulle äta och vad vi skulle göra de dagar jag var där. Det blev bra. Vädret var idealiskt. Det regnade på nätterna och var varmt och soligt eller halvmolnigt på dagarna. Vi promenerade mycket och gjorde ett par utflykter.

Första dagen åt vi en god fiskbuffé och sedan flanerade vi i parken. Det var varmt, men lite höstkänsla i luften och träden började bli smått höstfärgade.

finland2018.3

Sen blev vi kaffesugna och delade på den godaste bakelsen jag ätit någonsin.

finland2018.6

Den såg nästan obehagligt spännande ut och var genomgående havtorn. Havtornsmousse, sylt med hela bär och havtornsglacering… på en liten botten med maräng som gav den perfekta sötman till den annars lite kärva smaken. Det var verkligen en upplevelse för smaklökarna. Jag blev så lyrisk att jag gick och köpte mig ett par dyra skor i yran.

finland2018.8

Nästan likadana som jag köpte i fjol. Pomaro… tillverkas i Pomarkku strax utanför Björneborg. Så underbart bekväma, med utrymme för alla tio tår och en skön sula.

Nästa dag for vi till kyrkogården…till mammas och pappas grav och vår syster Leenas grav. Brorsan gick dit och jag lyckades hitta rätt buss från centrum. Vi flanerade runt lite och gick sedan till ett dygnet-runt-öppet matställe i en gammal tändsticksfabrik och åt lunch.

finland2018.5

finland2018.9

 Den tredje dagen gjorde vi en utflykt till en ö i älven och den ska jag berätta mer om i morgon.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Välkommen hem igen! Kan förstå din känsla av stor oro när du läste om branden hemma hos dig. Men skönt att du fick bra info och att det verkar ha gått någorlunda bra.
    Säkert fanns tankarna och oron med dig under vistelsen men med ett fullt program så är det lite enklare att skingra tankarna.
    Och en fin resa blev det ju.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Bra information är ju så viktigt i sådana här fall och där är ju internet värdefullt. Att kunna gå in på Vk:s nättidning och Vakins hemsida, samt instagram var bra. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.