Marja

Den långa resan.

Mera Medlefors.

medlefors10

Jag bodde på våning 6 i hotellbyggnaden. Utsikten från mitt rum såg ut så här. Det regnade visst när jag tog bilden.

medlefors11

Vi hade ett digert program, som började med frukost kl 08.30 och slutade efter kvällsfikat ca 21.30. Efter middagen var det gemensam promenad, men jag ville gå för mig själv. Det blev lite mycket socialt för mig, som ju är en enstöring.

Vi hade bra föreläsningar… två diabetessköterskor (en som jobbade på vårdcentral och en som jobbade för ett företag för blodsockermätare), en dietist, en tandhygienist, en fysioterapeut, två lärare på skolan som pratade om hjärnan och stress, två pass yoga, ett pass gummibandsgympa och så fick vi massera axlar och nacke på varandra. Minutmassage, kallades det, fast det tog mer än en minut. Jag tyckte alla och allt var bra. Jag har haft diabetes typ 2 i sju år nu och har ganska bra koll, men tänker att man kan aldrig bli fullärd. Jag förstod en sak och det var att jag har det jämförelsevis lätt med min sjukdom… jag klarar mig bra med tabletter och bra kost. Väldigt många med typ 2 fick komplettera med insulinsprutor och det vill jag ju undvika i det längsta.

(Här blev jag abrupt avbruten i går kväll, då WordPress skulle in för underhåll.)

Forts….Programmet var som sagt fullmatat och så skulle vi äta regelbundet… frukost, förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, middag och kvällsmacka. En fördel var att vi var i en kurslokal som lät oss gå över gården till matsalen vid varje mål, så vi fick lite motion och frisk luft några gånger per dag. .. i snitt 10 gånger blev det. Efter middagen hade vi ’egentid’ ett par timmar och jag tog stavarna och strövade omkring i omgivningarna… ensam.

medlefors5

medlefors6

medlefors14

medlefors13

medlefors8

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Ditte

    Låter som väl använda dagar och med bra innehåll. Men säkert tur att ni fick ut och röra på er när det var dags för mat. Låter som mycket av dem varan. Men man kan ju bestämma själv vad man vill ta. Och socialt är det ju. Kan mycket väl förstå att du valde att kvällspromenera i eget sällskap. Hade no ockås gjort det.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Det var mycket mat och god mat, närproducerat och egentillverkat, men som sagt… man fick välja vad och hur mycket man skulle äta. Men den lilla motionen var absolut bra, för det blev mycket sitta. 🙂
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.