Marja

Den långa resan.

Mera höstfärger.

hostbilder4

Bild från i söndags nere vid sjön. Höstfärgerna börjar komma mer och mer och vattnet var så väldigt blått. Det har varit fint väder om än lite kyliga vindar.

I lördags for jag till stan på Bondens marknad och köpte lite grönsaker och bröd och bullar från Hagabröd. Brukar köpa deras valnötsbröd, men nu köpte jag valnöts/tranbärsbrödet. Det är också gott, men inte lika grovt som valnötsbrödet.
Jag gick förstås in i Vänortsparken och blev så där lycklig i hjärtat när solen precis då bröt genom regnmolnen och visade de fina höstfärgerna på de stora lönnarna.

hostbilder2

hostbilder

hostbilder3

Ormbunkarna var fortfarande gröna och fina.

Jag skulle koka rödbetssoppa på söndag, men min gäst blev sjuk… så nu ska jag koka och ta med mig när jag går till min kompis på fredag. Är så sugen på rödbetssoppa, men tycker att det är för mycket bök för att koka bara till mig själv.

I morgon ska jag ta dra-maten och fara till ICA Maxi. Behöver fylla på både kyl och frys.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Judy

    Beautiful colored maple trees and the lake picture with its lovely fall view! The green ferns are gorgeous for this time of year. Your trip to the market sure was nice as you came home with such tasty treats. Have a wonderful week! Hugs! Judy

  2. Ditte

    Vilka vackra höstfärger! Känns fjärran för här är det fortfarande sommar som pågår.
    Bondens marknad brukar vara trevlig och jag har besökt den nu i höst på Katarina Bangata. Bleb inköp där av bröd och grönsaker.
    Rödbetssoppa låter gott men visst är det en del jobb. Och säkert blir din kompis glad över att bli bjuden på den.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag brukar koka en stor kastrull rödbetssoppa och sen frysa ner några portioner. Härligt att kunna ta fram när suget kommer. 🙂
      Ha det så bra i sommaren!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.