Marja

Den långa resan.

Ett äpple om dagen…

hostljuset

Det underbara höstljuset och den mustiga lukten av jord. För övrigt var det inte så underbart ute i dag, för fy vad det blåste kallt. Termometern visade 9,5 grader på min balkong och jag klädde mig därefter, men det kändes som minusgrader när jag väl kom ut. Det tar en tid innan man vänjer sig vid svalare väder och ofta undrar man ju hur man ska klä sig på vintern om man redan nu tar fram vinterkläderna. Jag hade definitivt behövt en tjockare kappa… hu, vad jag hatar att frysa om ryggen.

Jag for iväg till ICA Maxi på Strömpilen och gick ner till älven för att ta några bilder, som jag alltid brukar göra. Himlen var vacker, så det kommer nog en bild på den sen.
På affären hade de svenska äpplen. Det har ju varit ett rikligt äppelår i år, så jag förstår inte att äpplena är så dyra. Å andra sidan är de utländska äpplena lika dyra, så det var inte svårt att välja de svenska.

svenskaapplen

Överhuvudtaget tycker jag att både frukt och grönsaker plötsligt har stigit en hel del i pris. Undrar om chips och godis också har gjort det?

Jag promenerade hem från bussen och det var nära att jag hade fått en mycket längre promenad, för det blev något fel på bussen, så den kunde bara krypköra. På hållplatsen innan min försökte chauffören få fart på bussen genom att starta om den ett par gånger. Jag satt och kalkylerade hur långt det skulle bli för mig att gå om jag genade genom ett bostadsområde… och ja, jag hade nog klarat av det, men så krypåkte vi till min hållplats och där blev bussen stående.

Nu har jag förberett en inventering av cyklarna ute på gården. Ett tips att slippa fladdrande namnlappar, är att klippa bandstumpar som man får knyta runt styret. Mera diskret kanske. Eftersom det snart är oktober och rosa månad, har jag köpt rosa och cerise band… Få se vad mina grannar gillar det. Det blir alltid cyklar över när folk flyttar eller lånar på väg hem en sen kväll, så det står några riktigt risiga cyklar där ute som jag hoppas vi får forsla bort. Vi har ju ingen cykelbod, så det är viktigt att hålla ordning… Somliga cyklar hela vintern och de som inte gör det får ha sina cyklar på balkongen eller inne i vindsförrådet.

I morgon är det akvarellmålning igen och jag ska ta med mig fika till oss alla.

Ha en lugn onsdagsnatt <3 

4 kommentarer

  1. Judy

    What a lovely walk in the chilly weather to enjoy such pretty scenery! The Swedish apples look delicious. I have been eating an apple a day for awhile and they can be expensive here too. The last ones were quite small and not much bigger than a crab apple. Happy the bus made it safely to your place. Have fun at the painting class and a wonderful Wednesday. 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The weather is chilly now, but would be quite nice if it wasn’t for the strong winds. An apple a day keeps the doctor away, they say. 🙂 I ususually eat an apple in the evening in front of my computer.
      Have a nice end of the week! Hugs!

  2. Ditte

    Jag undrar också varför svenska äpplen är så dyra när de finns i stora mängder. detär ju ett äppelår i år. De utländska har ju sin resa som fördyrar. här i Spanien är all frukt billig och så även äpplen. Hemma köper ju folk oavsett men i Spanien tror jag man som konsument är mycket medveten om priserna. Och mycket vad gäller frukt och grönt köps på marknaderna.
    Så kallt det blivit hos dig. Visserligen är dte höst men det känns inte så länge sedan det var sensommar.
    Vad gäller cyklarna så vill det ju till att hitta en god lösning och jag tycker du funderat ut det bra.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Ja, det är höst här nu och kyligare och friskt väder är ok för mig om det inte skulle blåsa så mycket. Då känns det ju genast kallare och det blir svårt att klä sig tillräckligt.
      Ha en fin torsdag!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.