Marja

Den långa resan.

Storm ute.

knuttewester

I lördags invigdes nya Vasaplan och då placerades äntligen Knutte Westers fina skulptur ”I want to be heard, I want to be found” ut på den lilla öppna platsen mellan Folkets hus och turistinformationen (visitumea.se). Det är en avgjutning av ett syskonpar på ett barnhem i Riga. Jag var nere på stan och tog denna bild för mitt instagramkonto och i dag var den i Umeå Tidning som veckans instagramfoto.
Jag har sett den här skulpturen på en utställning i vintras och visste att kommunen köpt den för att placeras ut på nya Vasaplan mitt bland förbipasserande bussåkare. Bra där, Umeå kommun!

Just nu stormar det ute. Det har blåst friskt hela dagen och när jag pratade med min kompis i telefonen, upplyste hon mig om att det skulle bli full storm till kvällen. Och jag som skulle till akvarellmålningen. Det blåste ordentligt när jag for… jag måste byta buss och får vänta några minuter mellan bussarna och kände att vinden hade tilltagit. När jag sen skulle hem var det full storm. Vid sjukhuset, som ligger på en kulle, var det svårt att hålla sig upprät när jag skulle gå över gatan. Jag är ingen lättviktare, men fick stanna upp och ställa mig bredbent för att hålla balansen när stormbyarna kom. Till och med inne i busskuren fick vi nästan hålla i varandra för att inte blåsa omkull. När jag kom hem ställde jag mig mitt på gatan för att ta en bild av fullmånen… ha, ha, det var lönlöst. Jag kunde ju inte hålla mobilen still.

Vi målade höstlöv i dag igen. Vår lärare hade varit ute och plockat en hel hög vackra lönnlöv att inspireras av. Så här blev min målning.

akvarell47

I morgon är det vattengympa. Hoppas bara att den inte är inställd, för jag känner att jag skulle verkligen behöva vara i det varma vattnet.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

8 kommentarer

  1. Birgitta

    Hej Marja!
    Får jag låna den här bilden och publicera den i en facebookgrupp som jag är med i? Det är en grupp i Täby. undrar Birgitta

  2. Judy

    What a lovely detailed sculpture! The purchase for this item was well done by the municipality. You had quite a storm with blowing winds, maybe tomorrow will be better. I think your painted leaves look pretty realistic. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Knutte Wester lives in Umeå and I have met him a couple of times. He is a wonderful man and I’m really happy that the municipality bought this sculpture. His sculptures of other children in the orphanage can be found in many cities in Sweden. You can google his name and find a lot interesting to read about his art. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs!

  3. Ditte

    Väldigt fint att köpa in skulpturen och att dne är placerad så att många kan se den. Jag tycker också den är väldigt fin.
    Oj, vad det måtte ha blåst hos er. Även här har det nu i två dagar blåst mellan 10 och 12 m/sek i byarna. Men det är inga kalla vindar utan temperaturen håller sig runt +25.
    Så fin din höstmålning blev med milda och varma färger.
    Kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Jag tycker också att det är bra att skulpturen köptes in av kommunen. Knutte Westers skulpturer av dessa barnhemsbarn finns lite överallt i Sverige… i Umeå den lilla flickan jag brukar fotografera på Östra stationen och så på ett äldreboende i Vännäs…Knutte bor ju här i Umeå och har sommarstuga bredvid en kompis stuga, så jag har träffat honom flyktigt ett par gånger. En väldigt sympatisk man. 🙂
      Ha en fin helg!
      Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.