Marja

Den långa resan.

Testa halloweensnubben!

halloween

I helgen var jag på Rusta. Hade hört att de redan hade tagit fram julsakerna och jag ville köpa en ljusslinga till balkongräcket. Jag köper en ny enkel slinga varje år, för det är alltid någon liten lampa som har slocknat och de här går inte att byta. Jag var nog inte förberedd för alla julgranar, julstjärnor och blinkande slingor, trots allt… herregud, det är ju bara oktober.

Men innan jul kommer ju halloween och det finns ju grejer man måste ha för att fira den helgen med. Som killen här ovan. ’Testa mig’, står det utmanande på lappen. När man klappar i händerna blinkar han, rör sig lite stelt och låter spöklikt. För ca 500 kronor får du honom som dörrvakt hemma.

Nej, då skulle jag ju hellre välja en fluffig liten ängel med tomteluva i spets, eller en flamingo med tomteluva.

julanglar

julflamingon

Jag är ju inte så mycket för julen, så det får nog vara. Adventsstake, ljus i lyktor och några små ljusslingor räcker gott och väl.

För övrigt har jag tagit det lugnt… är inte riktigt i form än. Försöker vila, sova mycket och äta skonmat (=kokt potatis och smör).

Ha en lugn tisdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Håller helt med dig om att det är alltför tidigt att börja med julen redan nu. Puh! Och ”Halloween” begriper jag mig inte på alls. Till vilken nytta i Sverige?
    Ljusslingor och adventtsljusstake brukar vi ha och ljus i mängder. I övrigt lite gammal skåpmat som hängt med länge och som får titta fram. Om vi är hemma….
    Hoppas att du snart känner dig piggare.
    kram!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Tack Ditte! Lite piggare i dag. 🙂 Halloween är det dummaste jag vet och folk blandar ihop Allhelgona med Halloween och det blir en enda röra. Det är visst olika datum, eller?
      Ha en fin onsdag!
      Kram!

  2. Judy

    Sure glad to hear you are taking it easy. Christmas is so commercialized these days. The stores start way to early to prepare for the season. I must admit it’s nice to look around but over the years a person collects so many decorations. The angels and flamingos are lovely. Have a wonderful week! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! I agree that Christmas is so commercialized and the stores are full of stuff that somehow seduce you and make you want to buy… like the angels and the flamingos. I don’t need them!
      Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.