Marja

Den långa resan.

En förvirrad dag.

snoar2

Jag satt och åt frukost, tittade upp från tidningen och såg att det hade börjat snöa. Andra försöket i höst, för den snö som yrde ner försvann lika fort. Nästa gång kommer väl den snö som ska stanna. Tredje gången gillt, säger man ju.

Den här dagen blev väldigt förvirrad. Ingenting blev som jag planerat. Jag packade ner min blodtrycksmätare för att fara till hälsocentralen och jämföra med deras. På bussen fungerade inte mitt månadskort. Det var alldeles dött. Avmagnetiserat av nyckelknippan, tänkte jag. Busschauffören lät mig fara med och sa att jag måste gå till biljettcentrum i stan för att fixa det.

På hälsocentralen var rummet där man får mäta sitt blodtryck själv upptaget, så jag fick vänta en stund. Sen blev det min tur och jag fick olika värden på två mätningar med fem minuters mellanrum… sprang ut för att leta reda på en sköterska som kunde komma och hjälpa mig… hon var upptagen och dessutom satt det en kille och väntade på tur att få komma och mäta. Han bedyrade att han inte hade bråttom och medan jag väntade på sköterskan, mätte jag en tredje gång. Min egen mätare stämde inte helt med hälsocentralens, men avvikelserna var inte så stora. Sköterskan kom och vi bestämde att vi skulle lämna in de konstiga värdena till min doktor, så får hon kontakta mig. Sånt där strul stressar mig väldigt mycket och det påverkar ju förstås blodtrycket.

Ok… jag hade ju tänkt åka hem sen, men nu var jag ju tvungen att åka ner på stan för att fixa busskortet. När jag skulle ta bussen ner på stan fungerade kortet plötsligt precis som vanligt. Funderade om jag skulle hoppa av vid nästa hållplats och åka hem, men nu var jag ju inställd på att åka ner på stan, så jag satt kvar.

Gick in på Åhléns och såg till min glädje att de hade tagit in Marimekko på en avdelning. Porslin, kuddar, badrumsgrejer… Så trevligt, men kanske inte lika trevligt för Designbutiken runt hörnet som varit de enda som haft Marimekko tidigare. Jag köpte tre par sockar för 99:- och sen sprang jag på en gammal kollega, som jag inte sett på några år. Vi stod och pratade bland kapporna tills jag var alldeles svimfärdig av hunger. Då ville jag bara åka hem, gick till Espresso i Utopia och köpte en morotsmuffins i påse och tog fel buss hem… trodde jag först… för den for fel och irrade runt uppe på sjukhuset innan den kunde vända i en rondell, åka tillbaka och ta rätt väg.

Sen har jag suttit nästan apatisk i soffan och tittat på TV i timmar. Somnade en liten stund till och med.

I morgon måste jag ta itu med högarna av tidningar, papper, disk och tvättade kläder.

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Caanita

  Åhlens har verkligen spottat upp sig när det gäller heminredning. Jag tycker om att gå omkring där och ”smörja ögonen” även om det inte blir några inköp särskilt ofta.

 2. Ditte

  Oj, vilken dag! Och detta med de olika blodtrycken och mätarna stressar ju också en hel del. Hoppas du nu kan vila dig under helgen.
  Stor kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag mäter flera gånger om dagen här hemma nu och ser ett mönster… Hoppas min doktor har tid att kontakta mig så vi får någon ordning på det här.
   Ha en bra helg!
   Kram!

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Måste först säga … Du tar så underbart fina bilder Marja .
  Går igenom dem varje gång jag skriver .
  Tycker du låter lite trött idag … Men du vet …. det vänder . Ta det bara lugnt !
  Kram !!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Ja, jag är nog trött… men jag är en krigare och kämpar vidare. 🙂
   Ha en bra helg!
   Kram!

 4. Agneta

  Hoppas att det ordnar sig med blodtrycket. Själv har jag problem med hög puls. Håller nu extra koll på den inför min planerade knäoperation i november. Skenar pulsen iväg skjuts väl operationen upp gissar jag.
  Läser dina vardagsbetraktelser med nöje! Igenkänningsfaktorn är hög.
  Mvh Agneta

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Agneta! Det skall nog ordna sig så småningom. Min puls är oftast ’normal’ men det är övertrycket som jag måste få ordning på…
   Hoppas du kan göra din knäoperation. För mig ligger den ganska långt borta i framtiden.
   Trevligt att du gillar läsa det jag skriver… Ha en bra helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.