Marja

Den långa resan.

Naturens egen iskonst.

guldglitter

Jag vaknar upp varje morgon till guldglitter utanför mitt fönster. Vilken tur jag har att just den björken behåller sina löv så länge.

Nu tror jag att vintern är här. Vi har några minusgrader och ett tunt snötäcke ligger på marken. I dag har jag sopat av balkongen och ställt i ordning för vintern. Samtidigt har jag fått huvudvärk av irritationen när jag ser alla fotspår i snön tvärs över vår gräsmatta. Tre olika trader finns där, en med spår av en pulka. Alla går mindre än en meter från uteplatserna. Så himla fräckt!  På en av björkarna vid cykelvägen är en gren avbruten och hänger ner torr och eländig. Den var antagligen i vägen för personen som brukar cykla över på natten. Jag känner att jag måste släppa det där tills vi planterar buskar i vår, annars riskerar jag högt blodtryck i onödan.

I fredags tog jag in min cykel. Sopade den ren från snö och gjorde plats i mitt förråd. Jag måste backa in den och sedan vinkla framdäcket för att få plats.

I går gick jag  en lång promenad vid sjön. Jag kunde både känna och höra att det fanns mycket oro i vattnet. Det brukar vara så innan det blir fjättrat av isen. Vid kanterna hade det bildats is på natten och när solen sen kom fram bildades det fina formationer, naturens egen iskonst. Som vackra kristaller.

iskonst

iskonst3

iskonst2

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackra bilder! Och visst är vintern på väg. Här i Stockholm är det tvärhöst i dagarna men igår kom det även lite snö norr om stan.
  Trist med folk som är så respektlösa som de som passerar över gräsmattorna utan vidare. Men det är svårt att göra om människor och få dem att ändra sina beteenden. Men hoppas du kan släppa det för stunden.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Den här mellantiden är lite trist, tycker jag… det är varken det ena eller det andra. Nu vill jag att det ska bli vinter. 🙂
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.