Marja

Den långa resan.

Får ducka för reklamen.

julbling

Jag tycker att det är svårt att stå emot allt julbling som finns i affärerna nu. Försöker intala mig själv att jag inte behöver något, men ändå känns det som att jag vill ha något litet nytt varje år. Bara för att pigga upp mig så att säga. Dessutom tycker jag ju om att titta på vackra saker så härom dagen stod jag och stirrade på de här julstjärnorna på Åhlens tills jag blev alldeles yr.

Jag har ingen julgran, för jag har ingen plats för den. När jag flyttade hit till mitt lilla boende föll jag för en vit gran på Rusta. Jag monterade aldrig upp den… tror att jag inte var hemma de två första jularna och sen sålde jag den på loppis. Min dotter Johanna brukar ha en överdådig gran. Äkta ska den vara och så har hon många fina stora hemgjorda ängladockor + mycket bling. Till sist virar hon ett par breda band runt hela härligheten och knyter stora rosetter, så granen blir som ett enda stort paket. Min syster alternerade mellan tre granar… en röd, en silver och en guld. Alltså alla kulor och girlanger var i samma färg. Hon hade tre lådor med julgransprydnader överst i garderoben och tog den lådan som stod längst till höger. Efter julen ställdes den lådan längst till vänster för att vänta på sin tur om tre år. Jag gillade ju den röda granen mest.

I morgon är det Black Friday och jag känner mig faktiskt påhoppad av all reklam inför Black Friday, Black Weekend, Black Week. Hur långt kan man gå? Jag duckade när jag vände blad i tidningen vid morgonkaffet och fick helsidesannonser kastade i ansiktet och mobilen har pipit sms hela dagen. Jag stod faktiskt vid busshållplatsen och funderade om det överhuvudtaget var något jag skulle kunna köpa i den här rushen. Kom fram till att om någon dyr hushållsgrej hade gått sönder, som kyl eller frys, eller kanske datorn, och det fanns ett förmånligt erbjudande, så skulle jag kanske anta det, men för övrigt håller jag mig borta från kommersen.

Coop Nord bygger en stort supermarket alldeles nära mig… Stora Coop Tomtebo, heter den och skall öppna i december. I dag var de runt på Tomtebo med ’fredagsmys’ till alla boende. En kasse med en stor Coca-cola, en stor chipspåse, en påse Gott och blandat och en kaka mörk choklad, samt information att de snart skall öppna. Chokladkakan är ju det enda jag kan äta, men jag blev så sugen på lakritsen i godispåsen, så jag smakade på ett par bitar, med den påföljden att jag får ringa tandläkaren i morgon. Kompositen, som sitter över skruven på mitt plantat fastnade i godiset. Det hände senast i september, då åt jag morot.

I morgon ska jag till min kompis och förhoppningsvis före det till tandläkaren. Det tar bara tio minuter att lägga på ny komposit.

Ha en lugn fredagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Jag är ju inte alls ”julig” längre men kan tycka att det är fint med vackra granar. Är jag hemma kan jag ha en lite enbuske eller en vacker tallkvist med några få men kära saker i. Vad gäller denna ”svarta fredag” när alla får lön tycker jag är så onödig. Tänk så många som skuldsätter sig eller handlar bara för att. Har man glömt det där med hållbart…
  Och hade jag något hemma som gått sönder hade jag tvärvägrat att köpa denna dag.
  Kram och trevlig fredag.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Gillar tanken om en tallkvist… torde inte vara svår att hitta. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. mikael forsberg

  Beundrar din styrka och mod att säga ifrån åt människor som inte gör annat än försöker såra andra,vilket tråkigt liv dom måste ha.Fy för såna människor.Önskar dej en fin och trevlig helg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.