Marja

Den långa resan.

Utan fungerande tummar.

vintersol3

Solen ligger extremt lågt nu. Här fångade jag den mitt på dagen i lördags, på väg till närakuten på Ålidhems Hälsocenral. För ett par veckor sedan ryckte jag loss en liten nagelflisa vid nagelbädden på ena tummen. Den satt djupare än jag förstod och jag fick en infektion. Som vanligt drog jag mig för att kontakta vården, tills det började värka även i tumleden. Det blev en liten operation och en antibiotikakur. Nu är värken borta, men det kommer att ta tid att läka, för jag har en glipa som skall läka ihop av sig själv. Vilken otur! Man blir så handikappad utan en fungerande tumme och min andra tumme är stelopererad, så jag blir lite otålig. Tur att jag är både höger- och vänsterhänt.

Jag fick vänta tre timmar på doktorn och satt i det fulla väntrummet och flippade med mobilen. Jag la ut ovanstående bild och skrev att jag sitter och väntar på hälsocentralen… och så får jag ett meddelande ’Jag tror att jag sitter bakom dig.  Snett bakom mig satt ’Fröken Krass’ som också bloggar här på Vk och även har Instagram. Jag har läst hennes blogg i flera år, men vi har aldrig träffats irl. Kul sammanträffande och så bra att hon kände igen mig… jag är själv väldigt dålig på att känna igen människor.

På söndag var jag tvungen att fara till Avion shopping och Panduro. På Avion finns en väldigt praktfull gran. I foajen når den flera våningar upp till taket, men överallt finns mindre granar i samma utförande. Ganska häftigt att gå förbi den och se sig själv speglas som en liten fluga i varje guldpumla.

julgran

På Panduro var jag ute efter en speciell julklapp. Något som var nytt för mig, men jag fick jättebra hjälp och plockade ihop det perfekta paketet. Sen gick jag till Ikea och åt och fyndade ett duschdraperi och ett kuddvar i fyndhörnan.

I morgon ska jag till tandläkaren och fixa implantatet. Pratade med tandläkaren i fredags och han tyckte jag kunde vänta. Jag kommer att gena genom Vänortsparken som vanligt och antar att det är kalt och grått där nu. Jag älskar att bo där årstiderna är så tydliga. Det blir aldrig tråkigt.

I dag har jag bokat tågbiljetter till Ronja Karlstad-Umeå t.o.r. Flera avgångar var redan slutsålda och hon kommer att få byta tåg två gånger… i Stockholm och i Sundsvall. Hon kommer före jul och stannar hela lovet här hos mig. Johanna kommer i mellandagarna. Det är ett pusslande var julen ska firas, men jag har sagt att jag lagar mat och välkomnar den som vill komma. Ronja vill nog bara ha lugn och ro efter den första hektiska terminen i Karlstad. Ser verkligen fram emot att få rå om henne igen. Och skämma bort lite också…

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så trist med din tumme men skönt att du fick hjälp- Kul att träffa på en bloggbekant när du sitter här och väntar. Plötsligt händer det…
  Mysigt att kommer till jul och att du får rå om henne och fint att Johanna kommer i mellandagarna. Vi har inte alls tänkt på julen ännu och helst vill jag ju resa bort. Men vi får se.
  kram!

 2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

  Tack Ditte! Så onödigt med tummen, särskilt nu när jag vill göra julkort och pyssla lite annat också. Men den läker bra, så jag behöver inget stort bandage längre. Ronja har plötsligt blivit väldigt mormorskär och hon gillar att vara i Umeå …och jag har henne gärna här. Vi har knappt hunnit prata på hela hösten, får rapporter via Johanna, men det ska bli roligt att höra allt hon varit med om denna första termin. 🙂
  Ha en fin onsdag!
  Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.