Marja

Den långa resan.

Lång dag hemifrån.

vintersol4

När jag kikade ut i morse, såg jag en solkysst björk. Så vackert och en perfekt inledning på dagen.

Det blev en lång dag hemifrån i dag. Först grundkursen i ekonomi på HSB:s kontor. Den var intressant … och bra. Visserligen kan jag det basala och fick bekräftat att jag gör rätt, men det finns mycket som jag inte förstår, ex vad gäller redovisning och utfall. Det är inte som min egen privatekonomi. Nästa år ska jag gå fortsättningskursen också.

Sen gick jag och åt innan akvarellmålningen. Jag valde grekisk buffé på Foodcourten i Utopia. Sådär, skulle jag säga.

På akvarellen målade vi änglar som skall ställas ut i Mariakyrkans adventsfönster. Varje dag byts displayen i fönstret under advent, så våra målningar finns där under 24 timmar. Jag var inte alls inspirerad i dag…kanske var jag trött. Jag målade en enda stor ängel, utan ansikte men med en gloria runt huvudet. Hoppas den ställs längst bak i fönstret.

När jag kom hem hade jag post i postfacket. Två stycken korsordstidningar! Decembernumret, men även det novembernummer som jag ringt och efterlyst. Nu har jag två tidningar med korsord att lösa och en förlängning av min prenumeration med två gratismånader. Det blev ju riktigt bra till slut. Ha, haa.

Ha en lugn torsdagsnatt<3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra det ordnade sig med korsordstidningarna till sist. Bra med idoghet. Inspirerande med kurs men det är ju en del nytt som ska få plats i knoppen så visst blir en trött. Och sen akvarellmålningen…Men dina målningar brukar bli fina. Att man själv kanske inte alltid är nöjd är ju en annan sak.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag var nog för trött för att måla, eftersom jag inte hann hem innan och tömma huvudet på intryck. När man inte är inspirerad är man sällan nöjd. Så är det bara ibland. 🙂
   Ha en fin fredag!
   Kram!

 2. Judy

  Thanks for the pictures as I enjoy each and everyone! Good that you like the courses and want to take more next year. I think the angel would be fine without a face as it gets the imagination going. The two crosswords will sure keep you busy for awhile. Have a good evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I Think I was dissatisfied with the angel ’cause I was too tired after the course. When I’m inspired I’ve satisfied with everything I paint … And I love angels and I think another motive would have been less emotional. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.