Marja

Den långa resan.

Plötslig händer det… jag får energi.

balkongen4

I morse var mitt instagramflöde fullt med vackra vinterbilder och alla var så glada över att snön äntligen kommit. Hos mig hade det snöat lite under natten och det såg riktigt fint ut på min balkong när jag tittade ut genom dörren. Snön på gräsmattan var också orörd… inga spår än så länge.

I lördags var det ovanligt vackert då träden var rimfrostiga och i halvdimma. Här står jag och försöker komma över Fogvägen för att gå till Rusta.

rimfrost

När jag stigit av bussen måste jag alltså gå över vägen, som är livligt trafikerad av bilar till och från Stora Coop Ersboda. Det finns inget övergångsställe, utan man får springa över med livet som insats. Bilarna kör med en väldig fart och jag stod en halvtimme och väntade på en lucka. Sen var jag tvungen att balansera på en plogkant en bra bit längre upp där bilarna far av och på vägen in till butikerna (dit jag skulle) och med hjälp av de luckor som då skapades, kunde jag smita emellan. Tänkte att jag måste kontakta kommunen så att de fixar ett övergångsställe i samband med busshållplatsen. Helt vansinnigt kändes det som. Alldeles för mycket trafik på en sån liten väg.

På Rusta föll jag för ännu en liten ljusslinga. Jag gillar de där riktigt små, som man kan kasta på blommorna. Min kroton får agera julgran i år och visst blev den fin med ljus, men ännu finare blev det med alla reflexioner i hörnfönstret.

ljusslinga

I dag har jag städat och fastnade med en massa finlir i badrummet. Sen tvättade jag köksmattorna, hallmattan och badrumsmattan… städade undan på köksbänken…monterade hjul på gästsängen… Plötsligt händer det. Nu har jag laddat mitt medlemskort på Coop med en massa intjänade poäng och ska gå och julhandla i morgon.

Veckan med Musikhjälpen tog slut i går och jag måste försöka vända tillbaka dygnet. Tänk att de samlade in 50,5 miljoner kronor.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Det kan ju inte vara meningen att man med risk för livet ska ta sig över vägen. Här har nog kommunen missat något väsentligt. Skönt att du kom över till sist.
  Härligt med din extra energi och visst är det skönt att få undan det man tänkt sig.
  Vitt och fint är det hos dig. Även här har det kommit snö och den lyser upp så fint. Men undrar om den stannar kvar här i Stockholm.
  Fantastiskt att musikhjälpen lyckades samla in så mycket. Jätteroligt.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nej, det är absolut inte meningen att man ska gå över vägen där. Jag tror inte att man hade räknat med att bilarna kör där, eftersom det finns en annan infart till Coop på andra sidan… men det blir kanske en omväg… Nästa gång ska jag åka ända till Coop och gå tillbaka en bit därifrån. Då är jag i alla fall på rätt sida av vägen. 🙂
   Ha en fin onsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.