Marja

Den långa resan.

Mera snö och ont om lutfisk.

julkort3

I dag fick jag ett gnistrande julkort från min trogna läsare Judy i Canada. Jag fick också flera små fina virkade saker, bla.a. den fina ängeln på bilden. Thank you, Judy! You know how to make me happy.

När jag tittade ut i morse, hade det snöat en hel del. Blötsnö igen och träden var alldeles vita.

vinter7

Jag förstår inte riktigt när det hade hänt, för jag kunde inte sova och satt uppe nästan till morgonen och sov sedan ett par tre timmar.

Gårdagens energiutbrott kändes i kroppen i dag. Så där är det. Ont i huvudet och nacken och knäna för att jag hade krupit runt i alla vinklar och vrår i badrummet. Ni vet det där… det ena ger det andra och till slut hade jag gnott rent kaklet från golv till tak. Men jag var ju så himla nöjd efteråt.

I dag har jag handlat nästan all julmat på min nya mataffär. Var lite besviken dock att de inte hade någon lutfisk… de påstod att den var slut hos leverantören. Inte riktigt sant, för den fanns på Ålidhem i går. Ska åka in till stan i morgon och jaga lutfisk … vill ju helst ha den man lagar i mikron och som piper när den är färdig.
Köpte i alla fall en hel laxfilé som jag skall grava. De hade så fin dill och jag tycker egengravad lax är godare… mindre salt än den köpta. Jag kastar in den i frysen  när den är färdig och tar ut lite åt gången. Jag köper sällan någon stor skinka. I dag köpte jag färdigskivad griljerad julskinka och en liten ’skinka’ av kalkonlårfilé. Blir bra att skiva som pålägg också.

Sen en trevlig nyhet: poeter.se ger ut en antologi i år med och jag skickade in en dikt i sista minuten, som kom med! Det blir den fjärde antologin jag får vara med i. Årets titel är EXISTENS, temat existentialism, och jag råkade ha en ganska nyskriven dikt som passade in på temat. Fick komprimera den lite så att den uppfyllde kraven på antal rader m.m. Berättar mer senare när jag har boken i handen.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Du är då i gång rejält! Och lika bra när ångan är uppe. Men visst tar detpå kroppen. Fint att handla hem det som du ska ha. Vad roligt att din dikt kom med i boken. Och att du hann få med den. Du får berätta mer senare.
  Önskar dig en fin onsdag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Nu har jag väl snart handlat färdigt. 🙂 Vi kommer inte att vara hungriga och det är skönt att kunna koppla av sen.
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

 2. Judy

  Your welcome Marja! I’m glad you like them. 🙂 The fresh new snow is postcard perfect. Put your feet up while you can as the holiday season with your girls will be busy. The foods sounds very tasty. Hope you find some lutfisk. Take Care! Have a good Thursday! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I really like your crocheted small things. Just now I have them on top of the chest of drawer so everyone can see them. The angel is held by my wooden dolls. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.