Marja

Den långa resan.

Min gata… så vacker.

mingata9

Min gata i dag. Jag fick skynda mig ut för att hinna ta bilden innan det blev mörkt. Men åh, vad det var vackert med den nya snön. Jag gick från fönster till fönster och stod länge och tittade ut på mina älskade träd som var så vackert inbäddade i snön i dag. Det blev en sen frukost och sen bråttom iväg.

Hittade lutfisk på ICA, men inte sån där bekväm mikrovariant. Köpte en stor bit Lysekils med skinn, som jag får tillaga i ugnen. Nåja, det ska nog gå bra. Både jag och exet gillar lutfisk, så det är ett måste på julbordet med god sås och gröna ärter. Sen grälar vi ständigt om man ska ha svartpeppar eller kryddpeppar på fisken, jag brukar ställa fram båda och löser det på så sätt.

Fick ett sms från Ronja. Hon ligger i startgroparna och kommer på lördag. Ska ringa i morgon och kolla läget. Kommer att vara helhispig hela lördagen och stalka hennes tåg på nätet. Hon har två byten som ska klaffa, så det får inte bli några förseningar eller något krångel.

I morgon ska min kompis komma hit en stund och jag ska gräva fram rödbetssoppa ur frysen. Blir bra med skinksmörgås. Sen tänkte jag göra en liten fruktsallad och köpte ett jättelikt granatäpple. Kolla storleken! Dubbelt så stort som de ’normala’ jag köpt tidigare. Ska bli intressant att öppna det, för det är verkligen tungt.

granatapple

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Verkligen vackert med den fina snön på dessa träd. Stockholm har också haft en par sådana dagar då träden var väldigt vackra. Men sen kom plusgraderna….Lite vitt finns kvar men ytterst lite.
  Så roligt att Ronja kommer och det enda som kan oroa är väl att tågen är sena. Men det verkar vara värre mot Göteborgshållet än norrut. fint att du hittade lutfisken om än i annan variant. Den hoppar vi över. Kör på färsk hummer till kvällen.
  Intressant med detta stora granatäpplet. Kärnorna är så goda i olika sallader också och kanske finns det gott om dem här.
  kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, jag har sett på instagram att ni har haft snö i Stockholm också. Granatäpplena är ju billiga nu och i går hade jag kärnorna i en fruktsallad. Min mage reagerar dock om jag äter för många. Den här stora ska jag öppna och ha som dekoration på julaftonsbuffén, kanske lägga några på kalkonskivorna.
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  Such a beautiful street no matter what season! The pomegranate really is huge. I have two normal sized ones also and wasn’t sure how to use them. Fruit salad sounds delicious. Enjoy your evening! Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Yes, I love my street and have a lot of pictures from all seasons… perhaps I’ll make a collage sometimes. 🙂 I put some pomegranate kernels in the fruit salad and the big one I’ll open and have as decoration on the Christmas buffé… perhaps scatter some on the turkey slices.
   Enjoy your weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.