Marja

Den långa resan.

Julklapparna inslagna och midvintersolstånd.

julklappar

I går kväll/natt hann jag inte skriva något på bloggen, för jag höll på med julklappsinslagning. Jag har inte så många julklappar, men jag sitter och petar med dem. Det är nästan det roligaste på julen… att slå in julklapparna. När jag är färdig längtar jag till nästa år för att få göra det igen.
Först pimpade jag några enkla bruna små kassar, som jag sedan lägger ner olika hygien-/skönhetsmedel i och knycklar ihop lite silkespapper som lock. Det blir lika spännande som en goodiebag. På kassen ovan har jag bara sprayat lite med vit akrylfärg och sedan satt på glittriga figurer som jag köpt på Lidl. När det gäller paketen, har jag lite olika stil varje år. I år blev det änglar, små julgranskulor och egentillverkade adresslappar. Jag tog vad jag hade i mina lådor helt enkelt.

julklappar2

I bakgrunden syns en liten termos som är inslagen i silkespapper som en julgranskaramell. Röda band med rosetter i ändarna och så kan man klippa fransar om man vill.

Just nu har vi årets längsta natt och sen blir det ljusare. I dag var solen uppe ett par timmar mitt på dagen och jag tyckte det var hyggligt ljust. Den här bilden tog jag genom balkongdörrsfönstret med mobilen. Snygg gran och snygg gärdesgård.

gran

I natt vet jag inte om jag kan sova. Ronja startar väldigt tidigt från Karlstad och jag vet egentligen inte varför jag är så hispig, för det är verkligen ordning och reda på den tjejen. Hon meddelade att hon hade packat, ställt väckarklockan, tar en buss till stationen och är där i god tid. Sen kommer jag ju att sitta och stalka tågen på nätet för att se förseningar m.m. Och även stalka Ronja med sms.

Medan jag väntar i morgon ska jag baka en mjuk pepparkaka, koka morötterna till rödbetssalladen och koka en Nikkaluotkasoppa (Köttfärssoppa med bl.a. spetskål) åt oss till kvällen.

Ha en lugn lördagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Ditte

  Så vackra paket du gör! Och roligt både att ge och få dem.
  Vad roligt med Ronja som kommer och visst kommer hon fram. Förstår att du längtar.
  Kram och trevlig kväll.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Javisst kom Ronja fram, lite försenad bara. 🙂
   Ha en skön fortsättning på helgen!
   Kram!

 2. Judy

  The brown bag is beautifully decorated. Your Christmas packages are so nicely wrapped. Meatloaf soup sounds tasty. Very exciting for you as you await the arrival of Ronja. Thanks very much for the lovely Christmas card! Enjoy your weekend. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! So happy the Christmas card came in time before Christmas. The soup I made is with minced meat… not meatloaf. (?)
   Enjoy the holidays! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.