Marja

Den långa resan.

Jag vet att jag tjatar…

termostat

Nej, det blev ingen förbättring i värmen i dag heller. Vet inte om vaktmästaren höjt flödet eller om det beror på att det blev kallare utomhus. 15-16 minusgrader har det varit i dag. Sovrummet har 21 grader och det är ok, men inne i rummet stod termometern på 20 igen. Då kom jag på att jag har korta gardiner i sovrummet, så termostatet är fritt, medan termostaten i rummet och köket är gömda bakom gardinerna. Ja men självklart tror termostaten att det är lika varmt och gosigt ute i rummet som där bakom gardinen. Att jag inte hade tänkt på det tidigare. Hur tänker de som bygger in sina element med fina elementskydd?
Jag fick hjälp att lyfta undan gardinerna och efter en stund hade jag faktiskt 21 grader i rummet också. Men jag vill ju ha 22-23 grader. Jag tänkte också på att orsaken till att jag inte tagit fram den varma filten under de fem vintrar jag bott här, är att jag inte frusit på det här sättet. Funderade på att fara ner på stan och köpa ett element, men är ju envis och tycker att vi borde kunna reglera värmen här i huset. Dessutom läste jag på nätet att luften blir torr av elementen och det är ju inte bra för min astma.

Nu ska jag sluta tjata om det här. När jag gick i skolan kom jag hem till ett kallt hus och fick börja med att hämta ved och elda i kaminen i mitt rum. Sen, så småningom, kunde jag göra mina läxor. På morgonen var golvet iskallt och trappan ner till nedervåningen iskall. Och så hade vi utedass.

Jag längtar till vattengympan i morgon och det varma vattnet. Sen skall vi gå ut och äta middag tillsammans och i helgen ska jag träffa min kompis. På måndag har vi styrelsemöte här hos mig och då får vi väl ta upp frågan om värmen.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Ditte

    Klart att huset bör få värmen att fungera. Men annars kan jag rekommendera ett oljeelement. Ställer du sedan ett par pytsar med vatten i rummet så blir inte luften torr. vi har extra oljeelement i Spanien och det fungerar bra. (Har också astma men vattenpytsarna kan behövas.)
    Låter som en hel del trevligheter och det piggar ju upp.
    Kram!

  2. Judy

    The colorful tulips and warm blanket in the two previous posts are lovely. On the above photo I had to smile. 🙂 Hope you have warmed up in your home. Sometimes our indoor temperature is 75F. Yesterday we had a bone chilling -30C. This morning it has warmed to -20C. On the bright side winter here brings a lot of sunshine. Have a wonderful day! Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! Oh, that’s cold! We had -20 C last night… a bit warmer now. I have never complained about the indoor temperature before in my whole life. I must be getting old. 🙂
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.