Marja

Den långa resan.

Snölabyrint och söta isskulpturer.

labyrinten

Nu är labyrinten på Rådhustorget färdig. Så fin och välbyggd. I dag var det liv och rörelse där med många barn, så det var lite svårt att fotografera. I och för sig ser man knappt barnen när de är inne i labyrinten… kvinnan på bilden är vuxen. Några av barnen tyckte det var lite läskigt att springa där inne och det kan jag tänka mig.
Framför labyrinten står en rad med små söta isdjur… det ser nästan ut som de är på väg någonstans. Alla är sittvänliga för barnen och väldigt populära att vila ett par sekunder på.

labyrinten2

labyrinten3

Den där lilla hunden är ju hur söt som helst. Isskulpturerna har skapats av Reidar Rova som jobbar/jobbat på Umeå kommun.

Ett par plusgrader i dag och min kropp har inte varit samarbetsvillig.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

3 kommentarer

 1. Judy

  Beautiful ice sculptures! Reidar Rova has done a nice job.The maze would be fun but with my luck I’d freeze before I could find my way out. In Canada they do a lot of corn maze’s in the fall. We are still in the -30C weather. The record is 15 days with this bone chilling temperatures. Take Care. Have a wonderful evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I Think the cold weather must take its toll on every living creature. I can’t imagine having -30 C for many days in a row. Hope you’ll get more humane temperatures soon.
   I love the small ice sculptures. They look so vivid and as I wrote on their way in rapid speed. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

 2. Lisa Johansson

  Hejsan Marja,
  jag heter Lisa Johansson och skriver just nu mitt examensarbete på landskapsarkitektprogrammet i Uppsala.

  Jag är född och Uppvuxen i Umeå och gör ett gestaltningsförslag ute på Holmön för att främja utomhusaktivitet under vintern. Jag undrar om jag skulle kunna få ha med några av dina bilder på snölabyrinten och isskulpturerna i min uppsats? Som exempel och inspiration.

  Det skulle verkligen vara jättekul. Så fina bilder.
  Om det skulle vara intressant kan du nå mig på mejl: [email protected].

  Med vänlig hälsning
  Lisa Johansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.