Marja

Den långa resan.

Plusgrader och snön sjunker ihop.

tulpaner12

Tulpanerna jag köpte i torsdags och som jag trodde var vita, visade sig vara rosa och vackert rosenformade.Ett par knoppar ville inte slå ut, så jag tog ut dem ur buketten och placerade dem var för sig i småvaser. Det är ett pysslande med blommorna. Varje kväll ställer jag dem bakom gardinen vid balkongdörren… och varje morgon får de nytt kallt vatten och ibland ett par isbitar. Ibland ger jag dem nya snittytor. Så enkelt att skapa glädje med levande blommor.

Fredagens seniorevent var trevligt. Väldigt mycket folk och flera med rollatorer. Vi tog hissen upp till översta balkongraden och det gick hur bra som helst att sitta där. Man både såg och hörde bra. Det blev ett par sketcher med teaterföreningen Scendraget, Magdans, information om kommande event på Väven, lite siande om tillväxten av Umeå, där jag inte såg skymten av Tomtebo på tillväxtkartan. Konstigt, för det byggs hela tiden och planeras att byggas en hel del här.
I pausen bjöds vi på kaffe och kaka och fruktsallad… synd bara att fruktsalladen tog slut och vi fick tugga i oss hela frukter i stället. Jag åt ett gott päron, men en fruktsallad hade ju varit mycket festligare. När alla sen hade tagit sig tillbaka på sina platser, blev det en föreställning av Tantteatern. Just nu minns jag inte vad den hette, men den handlade om att bli gammal och minnessvag. Lite långsam i början, men jag fick då mycket att tänka på.

Sen skulle vi gå ut och äta. Vart går man en fredagskväll då man inte har bokat bord? Vi gick runt på stan, tittade in på ett par ställen och hamnade till slut på det gamla bibliotekscaféet. Ett välbekant ställe. Dagens soppa var slut, men vi fick ugnsstekta grönsaker med linser och rostat bröd. Mycket gott.

Helgen har gått i ett huj. Det har varit plusgrader och mycket halt ute. Jag är så glad att ljuset har kommit tillbaka. I dag gick jag ner till sjön… snön har sjunkit ihop väldigt mycket, men fortfarande var det många som åkte skidor ute på isen. Det var mulet, men vackert disigt.

nydalasjon9

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

  1. Judy

    Very pretty rose-shaped tulips! Sounds like your Friday evening was very pleasant. I have been thinking of fruit salad and with having kiwi, honeydew melon and cantaloupe to add, as of today, our fruit salad for tomorrow should be tasty. Is fruit there quite expensive during the winter months? Nice picture of the skiing family on the lake. Good weather for your weekend. We had 0C and the first time in over a month that we had warmer than -20C. It felt like spring. Have a wonderful week. Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Thank you, Judy! The roses were a surprise to me… thought they were ordinary white ones. 🙂
      I love fruit salad and often make a small salad for the evening. Fruit is rather expensive, but youcan choose to eat with the season… Swedish apples in the fall, oranges later and for Christmas… I also eat a lot of berries… just now strawberries from Spain are available. Melons, grapes , mango and bananas are almost always awailable and sometimes at special prices.
      Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.