Marja

Den långa resan.

Det gäller att vätska upp sig.

ramlosa

Det gäller att vätska upp sig efter vattengympan. Konstigt, eftersom man legat i vattnet i 50 minuter. Jag dricker vanligtvis vanligt kranvatten, men till vattengympan brukar jag köpa smaksatt bubbelvatten. Dricker lite före och resten när jag kommer hem. Att öppna korken på Ramlösaflaskan är helt omöjligt för mig. Länge bad jag tjejen eller killen i kassan att öppna den åt mig, eller så gick jag till valfri okänd i centralhallen och bad om hjälp… men eftersom jag vill klara mig själv, köpte jag ett gäng enkla hjälpmedel och nu har jag alltid ett med mig i ryggsäcken, så jag kan öppna själv. Det är en liten ’hatt’ man sätter på korken bara och tar inget utrymme. Kostar inte heller så mycket i hjälpmedelsaffären. Jag hade en i kökslådan hos exet i Stockholm och har förstås en i min egen kökslåda och så har jag gett bort några. När exet flyttade från Stockholm hittade han en massa ’konstigt’ i sina lådor… förutom den här öppnaren då, en specialpotatisskalare och en specialborste för rotfrukter. Sen hade jag ett extra par kryckor där också. Blev ju tvungen att köpa ett par en gång när ena knät krånglade. En liten hårtork hade jag också gömt undan i en byrålåda.

De där kryckorna ska jag sälja nu. De är fina, svarta och eleganta, men jag föredrar nog Landstingets stabila grå med uppfällbara broddar. Kommer ju att behöva kryckor/krycka efter knäoperationen, men det skall väl räcka med ett par.
På tal om sälja, så var jag till loppisbåset med fler saker i dag. Kollade mitt saldo på hemsidan i kväll och redan första dagen har jag sålt så det täcker båshyran. Det känns ju bra. Jag hade hängt ut några tunikor och tröjor av Gudrun Sjödén och av tidpunkten att döma, så är det samma person som köpt tre st. Blir så glad av att tänka att de förhoppningsvis kommer att glädja ytterligare en person. Hållbar återvinning skulle jag kalla det. I morgon ska jag plocka ihop lite böcker och pysseltidningar och om jag ids, ska jag gå igenom mina pysselgrejer i helgen och lägga ut lite av överflödet. Johanna plockade ut en hel del till sig, men jag har hur mycket som helst.

Vattengympan var skön som vanligt. Jag har väldigt ont i knät just nu, men i vattnet känns det knappt, då det inte blir någon belastning. Lite klumpig är jag i alla fall och halkade till och föll pladask på näsan när vi skulle springa framåt. Jag hatar att hamna med huvudet under klorvattnet.

I morse var det ett tunt snölager på marken och några minusgrader. Halt som bara den.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

  1. Caanita

    Ibland sitter korken på mjölkförpackningen så hårt att fastän jag är ganska handvass är den nästan omöjlig att öppna. Jag brukar tänka på människor som av olika anledningar inte har så mycket kraft i händerna, hur gör dom? Kanske en ”hatt” som du har, kan vara till hjälp även för det ändamålet?
    Ha det gott!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Hemma har jag ett multiverktyg som tar alla sorters korkar och det har hänt att jag har haft besvär med korken på mjölkförpackningen, men inte ofta. 🙂
      Ha en skön helg!

  2. Judy

    Nice to hear the sale of your items is going well. Recycling is always a good thing and we try to do as much as possible. Glad to hear the water exercises make the pain easy to tolerate. Winter here may end in a few months. 🙁 It has been our coldest winter in 40 years. Hope your friend is doing better. Have a wonderful weekend and a great March! 🙂 Hugs! Judy

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Yes, you have really had cold winter temperatures this season. Can only imagine how much you must long for springtime.
      My friend will, unfortunately, not make it and that’s so sad. The doctors can’t do anything.
      Have a nice weekend and take care! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.