Marja

Den långa resan.

Den stora tröttheten.

skogen5

I dag kom den förlamande tröttheten och håglösheten. Jag orkade inte ens fara iväg på vattengympan och då är det allvarligt. Tog mig i alla fall ut på en kort promenad till affären. Det snöade och skogsdungen på andra sidan bussgatan såg så inbjudande ut. Men det är fortfarande för mycket snö för att gå in i den. Nu börjar jag längta till barmark och skogspromenader.

Jag köpte en hel laxfilé, varav största delen ligger och gravas i kylskåpet nu. Brukar passa på när det är extrapris, för jag tycker det är så gott med egengravad lax. Den blir inte lika salt och kompakt som den köpta. Jag brukar frysa ner den sen i mindre bitar och ta fram eftersom. Det blir lättare att skära fina skivor när laxen är halvtinad.

Fick tillkalla vaktmästaren när jag inte fick upp låset på sopnedkastet. Det visade sig att det hade bildats en isklump vid låsvredet. Där hjälpte inte mina sprayer… vare sig avfrostning eller smörjning. Vi har en trevlig vaktmästare… han kom på stubinen och ringde mig sen när han var färdig.

Var inne och kollade saldot på min loppis och jag har sålt en hel del i går och i dag. Det lönade sig att sätta ner några av priserna. Nu ser det ut som jag får sålt det mesta.

Ha en lugn fredagsnatt <3

4 kommentarer

 1. Ditte

  Visst vore det skönt med lite vår nu. Är också trött men tror det beror på alla intryck och upplevelser från resan. Mycket att bearbeta och smälta.
  Hoppas du piggar på dig.
  Kul att du du fått sålt så mycket på loppisen och säkert bra att sätta ner priset.
  Kram och trevlig helg.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! I dag har vi haft full snöstorm igen. 🙁 Inte alls konstigt att du är trött, som har varit med om så mycket spännande. Tar lång tid att smälta. 🙂
   Ha en lugn helg!
   Kram!

 2. Judy

  Happy Friday Marja! Beautiful trees and that big lovely birch you hugged in the other post. Salmon has got to be the tastiest fish. Good to hear the caretaker is so helpful. Great that your sale items will be mostly sold. Snow for us this morning. 🙁 We would also like to see spring but it may arrive in July by the looks of things. Have a wonderful weekend. 🙂 Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Today we have had full snowstorm… so winter is back. 🙂 I love our caretaker and he is very helpful and always in a good mood… but of course we’ll have to pay for this extra service. 🙂
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.