Marja

Den långa resan.

Omväxlande väder.

snohog2

Lördag morgon hade snöstormen bedarrat och lämnat efter sig ett maränglandskap med läckra former och mönster. Den stora snöhögen nedanför mitt fönster hade blivit ännu högre och toppats av snö som de tidiga snöröjarna tippat. Grannens lilla äppelträd syns nu knappast. Nu får jag ju ett nytt huvudbry, när jag börjar oroa mig för om de inte kör bort snöhögen senare i vår… för där under är ju vår ömtåliga gräsmatta. Får man tippa snö så där var som helst? Det är ju egentligen ’vår’ gräsmatta, inte kommunens mark. Grannen var ju snabbt ute med röda pinnar och markerade gränsen till hans tomt.

Såg på Melodifestivalen på kvällen och tyckte att ’rätt’ låt vann.

På söndag förmiddag var jag och tömde mitt loppisbås. Jag är jättenöjd med försäljningen. Några saker av det som inte blev sålt skänkte jag till försäljning för SOS Barnbyar och några saker tog jag med hem igen. När jag skulle ta bussen hem hamnade jag mitt i en övergående snöstorm. Konstigt väder vi har.

snostorm4

I dag har jag bara varit och handlat. Passade på att fylla på förråden med plastpåsar, avfallspåsar och bakplåtspapper. Sånt som man alltid glömmer köpa när det är slut. Sen har jag tvättat och så ligger dammsugaren här mitt på golvet.

I morgon ska jag ta en tur till Avion. Måste gå till Panduro och köpa kortbaser m.m. Jag har två födelsedagskort som ska tillverkas. Sen ska jag ta en tur till Ikea och se om de fått in några nya mattor. Mattjakten fortsätter…

Ha en lugn tisdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Det blir ju bekymmersamt om snön tippas på gräsmattan hos er. Undrar vad gräset tycket om det men hoppas på att snön körs bort snart. Snöhögen ser verkligen ut som maränger. Även här har de kommit lite snö men den är nu borta igen men minusgraderna är kvar. Och en del blåst.
  Kul att du fick sålt så mycket och bra att rensa ut.
  Önskar dig lycka till med mattjakten.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det blir ju väldigt blött när den där högen ska smälta bort och det kan ju förstöra gräsrötterna. I synnerhet om det blir några kalla nätter så det fryser till igen. Jag tror jag måste skicka ett mail till förvaltaren om det. Snöröjningsfirmorna får ju ersätta förstörda buskar och kantstenar, så det måste ju gälla även gräsmattan. 🙂
   Mattan är inköpt och jag är nöjd.
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.