Marja

Den långa resan.

Naturens egen konst och Ultras app.

snokonst

Soligt och fint i dag igen och naturen bjöd på sin egen konst när jag tittade ut från mina fönster. Bilden nedanför är något inzoomad.

snokonst2

Det blev inte Avion i dag. Jag kollade på Ikea på nätet och konstaterade att de inte har några mattor i den kvalitet och storlek jag vill ha. Jag vill ha en bomullsmatta som inte dammar och är lätt att vattentvätta och inte för stor, eftersom jag ju bor i ett dockskåp. Jag for till Mio, där jag sett en jag gillade… en grå-vit randig i ojämna partier. Jag skall visa senare när jag får ut den på golvet. Problemet är att den luktar lite svagt av naftalin och eftersom jag är känslig för dofter, får den ligga och lufta sig i ett hörn innan jag sprider ut den. Jag kände lukten när jag tog ner den inplastade mattan från hyllan, men eftersom mattan som hängde på display inte luktade något, chansade jag… När jag var gravid köpte vi en matta av jute, eller något liknande, som luktade så mycket att jag blev illamående och vi fick lämna tillbaka den. Jag var ju extra känslig och blev lätt illamående då.

Jag har fått något nytt att roa mig med när jag åker buss. Ultras app har utökats med en karta där man ser var bussarna är.

ultrakarta

Som små pilar åker de runt och pilarna blir punkter när de står stilla vid hållplatserna. När man ska byta buss är det bra att kunna se var bussen man skall byta till befinner sig och välja hållplats man skall gå av på för att hinna ta den andra bussen. Ibland kan det hänga på minuterna. I dag stod jag på Mariedal med min mattrulle och en tjej som också väntade, suckade och undrade om bussen inte kommer snart. Då kollade jag i mobilen och kunde upplysa henne om att bussen var borta i rondellen. Och det stämde.

I morgon ska jag städa och lägga ut min nya matta och på kvällen är det akvarellmålning.

Ha en lugn onsdagsnatt <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vilken bra app! För ibland är ju bussarna på villovägar. hra en liknande för fly och en för fartyg. Mne jag är inte säker på att SL har någon.
  Kul att du hittade en matta och hoppas nu lukten försvinner så du kan rulla ut den.
  Kram från ett regnigt Stockholm

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Appen är verkligen bra, men den kan stressa en också. I dag satt jag i bussen och konstaterade att jag inte skulle hinna till min anknytning. Det var halt och vår buss var sen. Blev lite stressigt, men jag hann till akvarellen i tid.
   Tror inte SL har någon app, men Sj har en, men man kan också följa tågen på deras hemsida och det har varit bra när Johanna och Ronja kommer. Jag kunde ju hjälpa Ronja när jag såg att hon inte skulle hinna till sitt byte i Sundsvall och det kändes ju tryggt för henne. 🙂
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.