Marja

Den långa resan.

Ny sorg och vaktmästarsysslor.

akvarell56

I dag fick jag ytterligare ett dödsbud… en annan vän som hastigt gått bort. Tog fram en liten akvarell jag målat, som jag ska göra om till ett kondoleanskort. En bräcklig farkost på ett upprört hav… precis så känns det. Det är tungt nu. Inom de senaste 10 månaderna har jag förlorat tre nära vänner.

På akvarellkursen i kväll målade vi av ägg. Bruna ägg och vita ägg låg på bordet framför oss och vi skulle försöka fånga formen och rundningen av ett ägg. Det var inte det lättaste. Jag kämpade med inspirationen och målade sådär. Försökte få till en korg att lägga äggen i, men det blev till slut ett runt rede. Blev i alla fall nöjd med redet.

På dagen har jag kämpat med att hålla mig sysselsatt…blir gärna sittande apatisk på soffan. Den nya mattan fick hänga ute på balkongräcket några timmar. Nu ligger den på golvet under det vita runda bordet, och ja, den duger och luktar bara väldigt svagt, så det ska nog bli bra med tiden. Jag har vikt ihop min kära gamla röda matta och bestämt att den förtjänar att bli tvättad och restaurerad.
Vakin ringde och väckte mig och meddelade att de är på väg med påsar för matavfall jag beställt. För enkelhetens skull fick de lämna alla buntarna i vårt hus och senare, när jag stigit upp, tog jag pirran och drog iväg med några buntar till det andra huset. Vaktis + praktikant höll på och grejade i tvättstugan och jag passade på att klaga på det nyreparerade torkskåpet som verkligen beter sig konstigt. Vi pratade lite om ditt och datt, filter och avlopp och det hela slutade med att jag hade beställt uppsättning av en hylla och en hållare för torkpapper i våra tvättstugor. Där ser man.

I morgon är det vattengympa och fredag-lördag är det Littfest på Folkets hus. På fredag ska jag först göra en mer ingående röntgen på mitt knä och sen möter jag upp med min kompis för en eftermiddag med bl.a. en dialog mellan Jörn Donner och hans son, som dessutom ska TV-filmas för Babel. På lördag har vi prickat för programpunkter från kl 11.00 till sen eftermiddag. Sen ska vi avsluta med att gå ut och äta. Söndag blir antagligen en vilodag.

Ha en lugn torsdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Sandra

  Jag beklagar verkligen! Det blir ett fint kondoleanskort av den målningen. Hoppas att du kan få lite vila från sorgen och distraktion under Littfest i helgen. Många kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack snälla Sandra! Är så glad att vi skaffade biljetter till Littfesten i tid, för det ska verkligen bli roligt med lite nya tankar. 🙂
   Kramar!

 2. Ditte

  Visst är det sorgligt när man mister vänner. Förstår att du är tom inombords. Bilden med båten på havet är väldigt vacker och jag tycker om symboliken i den.
  Vilken trevlig helg du har framför dig och med flera olika aktiviteter att välja på.
  Önskar dig en fin helg.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det ska bli trevligt att få annat att tänka på och samtidigt spendera tid med min kompis. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

 3. Judy

  Beautiful watercolor! Heartfelt sympathy on the loss of your three close friends. Glad to hear the new carpet is better after some fresh air. Enjoy the water class. Have a good evening. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Too many losses within a short time. 🙁
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.