Marja

Den långa resan.

Fullmatad födelsedag.

tulpaner18

Mina gula tulpaner är så eleganta och återhållsamma. När de öppnat sig lite ser man den fina röda randen, som är ännu vackrare i verkligheten än på bild. I dag fick de ett par isbitar i vattnet för att stå extra länge.

I går kväll somnade jag på soffan och orkade sen inte ens öppna datorn, så det blev ingen blogg. Vilken fullmatad dag det blev. Jag fyllde faktiskt år, men hade bestämt att inte bry mig om det, eftersom jag hade så mycket inbokat. Skall fira lite enkelt i helgen i stället. Men jag blev ju ändå påmind hela dagen om vilken dag det var. Innan jag ens vaknade hade Ronja skickat ett underbart och kärleksfullt sms… sen fick jag ett vackert scrappat kort från Johanna… ett internetkort med musik från min bloggvän Judy i Kanada… telefonsamtal… flera gratulationer på min privata mail på instagram m.m. Till och med expediten på Apoteket gratulerade när hon såg mitt personnummer.

Jag började med att ringa till tandläkaren om min trasiga tand och eftersom jag inte har ont i den, får jag vänta till måndag att komma dit. Det går bra, men är lite besvärligt när jag inte vågar tugga på den sidan, så det blir gärna snedbelastning på min redan känsliga käkled.
Sen for jag iväg till hörselrehabiliteringen för en två timmar lång information om tinnitus och vilka möjligheter till hjälp det finns. Vi var 11 stycken i ett litet rum, med ett surrande ljud, som jag trodde kom från ventilationen, men som visade sig komma från en dator som var instängd i ett skåp. Det blir ju en viss resonans när man stänger in ett ljud och det är ju inte så lämpligt att utsätta folk med tinnitus för det. Informationen var bra, med både fakta och tips på egenvård, bl.a. appar man kan ladda ner med avslappning och maskerande/distraherande ljud/musik. Jag har ju inte tinnitus, utan ett trummande ljud och kom fram till att jag måste be om hjälp med min käkled (diskförskjutning) och även köra med avslappning, så jag tackade nej till vidare kontakt med hörselrehabiliteringen. Får tala med min tandläkare än en gång…

Sen gick jag och åt på sjukhusets restaurang och fick ett trevligt telefonsamtal och så var det dags att fara till akvarellmålningen. Vi målade vita liljor och vår lärare tyckte att min målning var min bästa hittills. Jag vet inte… Den blir då inte så fin på foto i alla fall. Sen var jag inte hemma förrän kl 22.30 och då var jag trött, som sagt.

I kväll var det vattengympa och det var skönt som vanligt. Vi var inte så många, så det var ingen trängsel i bassängen. Nästa vecka blir det ingen vattengympa för mig… utan begravning i stället.

I morgon ska jag fara på systemet… har nog inte varit där på 10 år! Så tråkig är jag. I helgen skall jag fira och bjuda min kompis på fin middag.

Ha en lugn fredagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Sandra

  Gratulerar så hjärtligt på födelsedagen! Vad fint ändå att du uppmärksammades, och så hoppas jag att det blir ett trevligt firande i helgen 🙂 Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! När jag fyllde 50 år hade jag öppet hus hela dagen och firade ordentligt, men för övrigt har jag inte tyckt att det är så viktigt med födelsedagarna. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Judy

  The tulips are pretty! Nice to hear you had lots of well wishes. You sure had a busy day so it’s no wonder your tired. Can we see the painting? What a nice compliment from the teacher. Have a wonderful weekend. Hugs! 🙂 Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I’ll give you the painting next week. 🙂 It’s so difficult to take a good picture of it.
   Have a nice weekend! Hugs!

 3. Ditte

  Oh, Marja! Jag missade helt din födelsedag, men jag skickar ett stort grattis i efterskott. Jag visst ju att du fyllde år och ändå missade jag din dag.
  Kan förstå att du inte riktigt själv hann med din dag med detta späckade schema. Men att fira mer i helgen känns ju bra.
  Kanske ser du det som jag gör – Att det även börjar ett nytt år när man fyller år. Jag har funderat på detta och tänker att det blir bra med två nyår /år.
  Önskar dig ett fint firande i helgen.
  Tankar till dig och en stor kram.

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Inte så ovanligt att man missar dagen, men en gratulation i efterhand är lika välkommen. Ja, det är ju som att börja ett nytt år i ens liv…så visst känns det så. 🙂
   Ha en fin helg!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.