Marja

Den långa resan.

Tandläkarbesök och vår i luften.

vanortsparken14

Tandläkarbesök i dag och jag gick som vanligt genom Vänortsparken. Vi har mycket snö kvar trots att den smälter i rasande takt. De gamla pilträden har överlevt ännu en vinter och i mitten av gräsplanen var det undanskottat för den där roliga släden. Vad kallar man den?

vanortsparken15

vanortsparken16

Tandläkarbesöket gick bra. Jag var väldigt nervös, för jag trodde faktiskt att tanden inte skulle gå att rädda och att han skulle dra ut den. Det skulle betyda nya implantat. Men tanden gick att laga, även om den nu till hälften är plast… men fullt duglig. Så smidigt och bra och inte så dyrt som jag hade befarat.

I helgen har jag tagit det lugnt. Gick en lång promenad ner till sjön i går i det vackra vårvädret. Folk rörde sig fortfarande ute på isen. Inte så många skidåkare, men många som promenerade med eller utan hundar, flera gäng som hade gjort upp eld och grillade korv, och en som till och med cyklade och motionerade hunden. Han hade en cykel med väldigt tjocka däck, så det var inga problem.

På lördagen var min kompis här och jag hade gjort lax i ugn med citronsås, räkor och musslor. Vi åt den med ris och sallad. Sen hade jag gjort pannacotta i efterrätt. Begravningen är på torsdag och vi hade mycket att tänka på och prata om. Skönt att kunna stötta varandra.
När kompisen for hem, ringde Johanna och vi pratade i två timmar. Jag hade alldeles glömt att den andra vännen som dog, hade varit hennes lärare i gymnasiet. Jag berättade att jag skulle få ett nytt knä i höst och hon ville komma hit och hjälpa mig första veckan efter operationen. Hennes man har opererat både höft och knän, så hon påstod att man behöver hjälp. Jag är så van att klara mig själv att jag tycker nästan det är jobbigt när någon ska ’hjälpa’ mig, fast det är förstås trevligt om hon kan komma.

Något konstigt hände i lördags. Min kompis var nyfiken på vår nya Coop, så vi gick dit en vända. När vi kom tillbaka hit fick hon ett sms med en förfrågan från Coop om vad hon tyckte om vår butik. Hon handlade ingenting, så hon hade varken dragit sitt medlemskort eller betalkort i kassan… utan hon måste ju ha blivit stalkad via sin mobil. Kan man göra så? Väldigt obehagligt, tycker jag.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att du och din väninna kan stötta varandra . Och mycket att fundera på är det när en god vän avlider. Så även om man vet att det kommer att ske. Man är aldrig beredd.
  Så lyckat med tanden! Skönt att inte behöva göra mer både vad gäller pris och besvär.
  En ”nytt knä” blir ju väldigt bra och säkert behöver du hjälp början även om du är van att klara dig själv.
  Detta med ”stalkningen” har jag de senaste dagarna läst om i tidningarna och hört på i radio. Och mobilerna kan användas för att veta var man är.
  Önskar dig en fin tisdag.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Vi har ju varit som de tre musketörerna, så det känns så tomt när en är borta. Nästan så att vi två måste bygga upp en ny relation nu.
   Jag tycker det känns obehagligt att man blir scannad var gång man rör sig i affären. Jag har fått ett liknande sms från Coop inne i stan, men då hade jag dragit mitt medlemskort i kassan och tänkte att det berodde på det.
   Önskar dig en lugn onsdag! 🙂
   Kram!

 2. Judy

  The park is just as pretty in the winter. Glad your dentist visit went well. There sure is a bit of activity down at the lake and good to enjoy it on a warm spring day. A funeral makes things final but so sad. My heartfelt sympathy to you Marja. Hugs! Have a nice evening. Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! And thank you so very much for your parcel that I got yesterday. You are so sweet, and i love all the crocheted things you make. The bookmarks are so nice and I will share them with my girls. Than you once again!
   Tomorrow is the first funeral and the second one will be a week. It’s a final farewell, which is very important.
   Have a nice weekend! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.