Marja

Den långa resan.

Ett förråd fullt med nostalgi.

isfritt

Isfritt på älven nedanför höghusen på Öbacka. Den lilla bäckens porlande hördes ända upp till åttonde våningen där exet har sin fina lägenhet. Vi satt ute på hans stora inglasade balkong och drack kaffe och njöt av utsikten.

Sen for vi ner till hans stora fina förråd, som han organiserat och inrett… till och med hängt tavlor på väggarna och affischer på hönsnätet. Tänk att ha ett stort varmt förråd i markplan, med fönster som släpper in ljus i korridoren. Det är som ett extra rum, där man kan sitta med alla böcker och lådor med minnen från ett långt liv och två boenden. Det var så mycket jag kände igen från vårt liv tillsammans och från hans föräldrars hem. Rena nostalgitrippen. Vi letade efter en liten skylt som Johanna gjort i slöjden, med texten ’Här bor Marja’, men hittade den inte. Men nån gång kommer den väl fram.

På hjälpmedelscentralen hittade jag inte det jag sökte i dag. Något som skyddar min vänstra tumme när jag skall gå med kryckorna. Jag har ju stelopererat tumleden och upptäckte att jag har fått en knöl som gör ont på insidan. Antingen är det en benkant, eller najtråden som jag vet använts. Just nu har jag inte tid att utforska vad det är… men blev rekommenderad ett mjukt skydd på kryckans handtag, som just nu inte fanns inne, men kommer om ett par dagar. Det tror jag blir bra. En intressant butik för övrigt, med allt möjligt bra för olika ändamål.

I morgon är det akvarellmålning igen och troligtvis sista gången för mig denna terminen. Jag skall plocka fram de målningar jag vill ha med till årets utställning och lämna in dem.

Ha en lugn onsdagsnatt <3 

2 kommentarer

 1. Ditte

  Vad trevligt att ses och gemensamt titta på och gå igenom minnen i detta trevliga förråd. Fint med dagsljus som också kommer in.
  Hoppas skylten kommer fram och den finns nog säkert i gömmorna.

  Bra med ett besök på hjälpmedelscentralen och just något mjukt att lägga på kryckans handtag är bra. Vet att jag en gång lindade mitt kryckhandtag så det blev mjukare. Men finns det färdiga sådana är det ju jättebra.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det lustiga med skylten var att han hade lagt den någonstans där han skulle hitta den… men sen kom han inte ihåg vart han lagt den. Så brukar det ju vara… men den kommer fram förr eller senare. Jag vill gärna att den hittas, för jag kommer inte ihåg den. 🙂
   Ha en fin torsdag!
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.