Marja

Den långa resan.

Det går framåt, sakta men säkert.

mingata10

Så här ser det ut på min gata nu när vi har gått in i sommarmånaden juni. Grönt och lummigt. Ingen sommarvärme än dock, utan en iskall vind.

I går och i dag har jag varit ute på en kort promenad med rollatorn och det har varit uppfriskande. Bara en bit ner längs gatan och sedan upp mellan husen och hem. Jag har äntligen slutat med morfintabletterna och känner mig illamående och lite skakig. Vill aldrig mer äta dem. Nu får jag förlita mig på Alvedon förstärkt med en och annan Ipren. Har fortfarande svårt att sitta… en stund går bra på spikmattan. På tisdag ska jag till frissan och planerar ta med mig spikmattan dit. Ska åka buss för första gången till Ålidhem då också.

Det går framåt, om än sakta. Jag glömmer ibland rollatorn här hemma och haltar omkring utan stöd. Det är ju inte så långt mellan de olika stationerna i mitt lilla hem. Jag lyfter benet upp i sängen och soffan utan att hjälpa till. För det mesta ligger jag på soffan och tittar på TV eller sover. Tycker jag är väldigt trött hela tiden. Och så fryser jag ovanligt mycket.

Hoppas på lite värme, så jag kan vara ute på balkongen.

Ha en lugn måndagsnatt <3

9 kommentarer

 1. Ditte

  Skönt att det verkar gå lite framåt. Sakta men säkert. Tänk att det ska ta sådan tid. Men det var ju en stor operation. Trist med din värk, men två Alvedon och en Ipren bör kunna lindra den värsta smärtan-
  önskar dig fortsatt god bättring.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Värken är faktiskt hanterlig nu, så jag klarar mig med alvedon-ipren coctailen. Ska bara bli lite mer rörlig nu…har svårt att böja benet naturligt för att knät fortfarande är svullet.
   Kram!

 2. Lena

  Långsamt är bra, och säkert. Tror jag i alla fall 🙂
  Förståeligt med tröttheten eftersom du brukar både promenera varje dag samt vara iväg på aktiviteter. Med trötthet kommer också frusenhet. Mys i goa filtar som du har för man behöver ju inte springa omkring i linne o kortbyxor bara för att det är juni. Det gör inte jag! 🙂
  Förvarnar om att det är en hel del väg- och asfaltsarbeten från din hållplats till rondellen vid OKQ8 så oavsett om chauffören kör lugnt eller rally så studsar det mycket i bussen. Fast de kan ju ha hunnit klart med allt till tisdag… Tveksamt…

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Lena! Ska hålla i mig i bussen. Längtar efter att bli fin i håret.
   Tröttheten och frusenheten beror säkert också på att kroppen läker. Knät är fortfarande ganska svullet…
   Kram!

   • Lena

    Hoppas det går bra med både buss samt att sitta och få bli omhändertagen hos frisören 🙂
    Kram

 3. Caanita

  Nu har vi fått värme i luften, solen lyser och bara känslan att du tycker att det går åt rätt håll hjälper nog till att kämpa på. Ett besök hos frissan kan faktiskt också göra underverk. Ha en fin helg!

 4. Judy

  The street you live on is so pretty with the birch trees and all greened up for the season. Glad that you are gradually on the mend. Good that you are off the morphine tablets. Rest is good as it may also help in the healing. Wishing you the best as you go through the recovery. Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Summer is beautiful now…just waiting for warmer temperatures.
   Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.