Marja

Den långa resan.

Att lära sig gå på nytt.

sittdyna

Eftersom det tydligen inte finns någon quick-fix för ischiasen, gick jag förbi Hjälpmedelscentralen i dag och köpte en hålfiberdyna, så jag kan sitta på en vanlig hård köksstol en stund i alla fall. Jag vill ju kunna sitta framför datorn och skriva… pyssla… och måla. Börjar bli less på att ligga på soffan.

Jag var till sjukgymnasten på ortopeden i dag och det var ett bra möte. Jag fick börja med att klaga på allt som varit jobbigt och hon lugnade mig med att 6 veckor är ingenting, eftersom man räknar med upp till ett år att bli helt återställd. Hon konstaterade att knät är stabilt och så gick vi igenom träningsprogrammet. Det gör ont, men är inte farligt. Sen tränade vi att gå i gymet. Jag har lagt mig till med en lustig gångstil eftersom jag har haft så ont, men nu fick jag lära mig från grunden och då gör det plötsligt mindre ont. Jag ska börja gå utomhus med en krycka för att få en upprätt, bra hållning. Fortfarande bara korta sträckor och hellre två korta promenader per dag än en längre.

Ischiassmärtan kan komma av att jag hade en bred manchett runt låret under operationen som stasade blodet, så att de kunde operera blodtomt. Jag hade den åtstramad i 70 minuter. Vi får hoppas att den smärtan försvinner så småningom.

Den 1 augusti har jag fått tid för uppföljning hos doktorn som assisterade vid operationen och sen hoppas jag att jag kan åka till Finland i början på september som vanligt. Vi håller tummarna!

I morgon är det midsommarafton och jag har tackat nej till firande i en stuga. För många tuvor och stenar, för många trappor, för många människor. Ska hitta på något annat i stället. I morgon infaller ju också sommarsolståndet. Känns lite vemodigt att nätterna nu blir längre och mörkare. Det finns inget mer magiskt än ljusa sommarnätter. Jag går alltid ut och står en stund på balkongen innan jag går och lägger mig.

HA EN MAGISK MIDSOMMAR <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Så bra med detta möte och att du nu fått veta mer om hur du ska träna och röra dig. Fint att du kunde ställa dina frågor och även få dem besvarade.
  Och detta tar tid. Trist med ichiasnerven i kläm. Men hoppas den snart återgår till sitt rätta läge. Och kanske blir den bättre nu när du också kan röra dig mer.
  Önskar dig en fin midsommar.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det kommer att bli bättre.
   Ha en fin midsommarhelg!
   Kram!

 2. Judy

  Glad you will be able to sit on your chair in comfort. Hopefully it won’t take a year to recover. Have a wonderful Midsummer Eve.Take Care! Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! Well, everybody says that it will take a year to fullt revolver. Of course it’s very individual…and of course I don’t expert to be immobile for a year.
   Have a nice weekend! Hugs!

 3. Inga-Britt Gustavsson

  Marja … Har läst mig igenom dina blogginlägg baklänges ( Har själv inte skrivit på en månad ) , och jag ser att du har haft en besvärlig tid …..
  Men , du vet …. det tar längre tid för oss Panschos !
  Har fortfarande besvär sen förra året när jag ramlade i trappan och fick en spricka på nedersta nackkotan , och gick med stödkrage i 3 månader .
  Är fortfarande lite vimmelkantig när jag går .
  Men , var vid gott mod !! Krya på dig ….. KRAM !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Ja, jag fattar att läkningen tar tid vid min ålder och att man måste ha tålamod.
   Synd att du fortfarande känner av din nackskada. Hoppas den blir bra snart.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.