Marja

Den långa resan.

Junk journal

mingata11

Den blåsiga sommaren fortsätter och jag har faktiskt blivit mer och mer rörlig. Har fortfarande svårt att böja knät ordentligt när jag går, men det bekymrar mig inte lika mycket. Det är som det är och förhoppningsvis blir det bra med tiden.
Jag har varit ner några vändor till sjön och gått både till och från Coop med rollatorn. Varit en vända ner på stan också.

I söndags var jag hemma hos min scrappkompis och satt och pysslade vid hennes stora slagbord. Vi har försökt träffas i ett år nu och det har alltid kommit något emellan… nu senast min knäoperation. Äntligen fick vi till det och jag tog med mig min fina sittdyna och klarade faktiskt av att sitta ett par timmar. Det var väldigt trevligt. Vi är från början gamla arbetskamrater och sedan for vi tillsammans till olika scrappträffar i flera år. Vi är mycket goda vänner, för när man sitter och pysslar och pratar, blir det ju ett och annat förtroende som utbyts.

Jag har börjat på ett nytt pysselprojekt, som verkligen har sysselsatt mig de senaste dagarna. Jag hamnade på en utmaning på Instagram om att göra en ’junk journal’ nu i juli, en utmaning varje dag. En junk journal är en ’skräpdagbok’, d.v.s. att man skapar sidor i en anteckningsbok med bara ’skräp’ eller överblivet material. Eftersom jag har så mycket spillpapper och udda material och dessutom älskar att skapa kollage, så passar det ju mig bra. Och det är så himla roligt att sitta och riva papper och klistra. Jag kan titta på TV samtidigt eller lyssna på Sommarpratarna i P1. Jag ligger efter i kalendern… har precis gjort dag 7, men kommer nog att hinna kapp. Kommer väl visa mina sidor så småningom… här kommer dag 1 och 2.

junkjournal

Första sidan är en introduktion och jag har bl.a. slaktat en gammal kalender jag gjort med ledorden Crea Diem (skapa dagen).

junkjournal2

junkjournal3

Nästa uppgift var helt enkelt ett kollage och jag har använt hela uppslaget i min bok. På andra bilden har jag använt ett mindre kollage jag hade liggande och lagt det på det nya. Så är tanken… allt som ligger och skräpar ska användas.
Är så glad att jag kan orka sitta vid bordet och pyssla igen. Det är verkligen upplivande.

I morgon ska jag äta surströmming med min kompis. Jag nämnde att jag var så sugen redan nu på surströmming, så vi bestämde oss för en liten fest. På söndag kommer Johanna och Ronja och kompisen ska åka bort, så vi kommer inte att ha tid för varandra på ett tag.
Jag ser fram emot att flickorna kommer och i dag har jag städat sovrummet och till och med putsat fönstrena. Känns som jag orkar ta emot dem nu och att det faktiskt är dags att jag tar mig ur min tycka-synd-om-mig-bubbla. Dessutom har jag varit ensam väldigt mycket i sommar.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

6 kommentarer

 1. Ditte

  Vilket roligt ”projekt” du tagit dig an. Och med all din inneboende kreativitet så får du ju utlopp för en hel del av den här. Mysigt också att skapa tillsammans med en god vän Har sett lite bilder på Instagram och tycker du fått till det så fint.
  Skönt att du blir bättre dag för dag och att det tar tid kan du inte påverka.
  Så roligt att Johanna och Ronja kommer . Önskar er fina dagar.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Ja, det blir bättre dag för dag och nu ser jag fram emot att flickorna kommer. Johanna och jag kommer säkert att sitta och pyssla tillsammans.
   Ha en fin helg!
   Kram!

 2. Lena

  Det är så härligt att se och läsa att du kommer dig ut mer och mer. Knät kommer att komma igång snart för det har ju legat ensamt i soffan lika länge som du.Jag hoppas nervsmärtorna dämpats för det kan inte vara roligt 🙁
  Idag besökte jag Kärnhuset nere på stan. De har platsbakat,, billigt och gott fika och loppis som är stor. Loppisen fick mig att tänka på dig 🙂 Det jag såg var fräscht och även det billigt och ALLA är välkomna dit.Öppet 11-17 nu på sommarens. Fast allt detta visste du säkert.
  I kväll kan du njuta på balkongen för solen värmer gott 🙂
  kram

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, jag tycker att jag kommer i gång mer och mer och nu när flickorna kommer blir det automatiskt mer aktiviteter. Jag visste att de har gott fika på Kärnhuset, men inte att de hade loppis. Tack för tipset! Kommer säkert att titta in där.
   Kram!

 3. Judy

  Lovely photo of your street! I really like the junk journals. It shows your creativity and just what can be done with bits of odds and ends. Nice to hear the knee is healing more each day. Have a wonderful time with your girls. Enjoy the weekend. 🙂 Hugs! Judy

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! The junk journal really is an ideal passtime for me and I’m so happy I can now sit by the tabletter without the pain at the back of my thigh.
   Have a nice week! Hugs!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.