Marja

Den långa resan.

Mycket sorg och saknad.

I går kväll kom då Johanna och Ronja, men det blev en konstig dag både för dem och mig. Allt var frid och fröjd…fick sms att de startat från Stockholm (Ronja hade åkt ända från Karlstad) och var inne på sj:s hemsida och följde tåget.

Sen skedde den tragiska flygolyckan här i Umeå där 9 personer miste livet. Jag fick tidigt en notis i min mobil och gick in på Vk och läste bl.a. att polisen ville stoppa tågtrafiken mellan Umeå och Örnsköldsvik eftersom olycksplatsen låg nära spåret. Detta bekräftades sedan av sj. Jag informerade flickorna kontinuerligt och vi gissade på ersättningsbuss från Örnsköldsvik. Tågpersonalen hade själva väldigt knapphändiga uppgifter, men jag antar att de flesta resenärer med mobil kunde inhämta information själva.

Tåget kunde ändå fortsätta från Örnsköldsvik, men fick stå och vänta på banan och sedan krypköra en lång sträcka förbi olycksplatsen och blev nästan två timmar försenat. Jag satt på en nästan tom station och väntade och till slut fick jag ett sms från Johanna ’Vi passerar ICA Maxi!’ och då var de nästan framme. De hade förstås full förståelse för förseningen och det hade inte gått någon nöd på dem..

Nu är de här och det känns så bra. Johanna tog hand om hushållet och Ronja satt med mig i soffan. I dag har de träffat exet (pappa/morfar) som åker till Finland i morgon och jag har fått vila efter gårdagens händelser.

I dag är alla här i Umeå tagna av gårdagens tragiska olyckshändelse. Mina tankar går till de omkomnas familjer, vänner, arbetskamrater och klubbkamrater. Så mycket sorg, så mycket saknad och så många frågor.

Ta hand om varandra <3

2 kommentarer

 1. Ditte

  Så fint att dina ”flickor” kom. Och visst har man full förståelse för att det inte gick att ta sig fram efter den tragiska olyckan. Mina tankar går också till de omkomnas familjer. En stor tragedi för så många.
  Önskar er nu fina dagar tillsammans.
  Kram!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Jag har det trevligt med flickorna, men vi läser varje dag i lokaltidningen om den tragiska olyckan.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.