Marja

Den långa resan.

Upp ur svackan.

ronja15

I morse for flickorna hem med ett tidigt tåg. Jag steg upp och fixade frukost, men följde dem inte till stationen. Fick den fina hälsningen ovan när de kommit dit och Ronja ser ju pigg ut trots den tidiga timmen. Tågresan hade gått problemfritt i dag.

Det har varit en underbar och intensiv vecka. Jag behövde verkligen att de kom, för de drog upp mig ur svackan jag varit i på grund av knät. Vi har varit i gång varje dag och jag har klarat av att hänga med, men har förlitat mig på rollatorn utomhus. Vi har varit på Avion shopping, på bio, nere vid älven längs strandpromenaden, till Coop och ett par gånger ner till sjön. Flickorna har dessutom träffat exet (pappa/morfar) och Johannas halvsyster. Vi har lagat mat, bakat blåbärspaj och Johanna och jag har scrappat nästan varje dag. Ronja läser och sitter vid datorn bredvid oss.

En dag när vi gick ner till sjön hade Ronja och Johanna en fotosession… Ronja poserade och Johanna fotograferade. Det blåste, men det var skönt.

ronja12

ronja13

ronja14

I lördags var det varmt och vi packade picnickorgen och for ner till den lilla stranden rakt nedanför. Det var fullt med folk där och några badade. Jag tog med mig en liten hopfällbar stol och min specialkudde och satt i skuggan och läste, medan flickorna solade.

picnic

picnic2

Mina fina flickor.

Jag har verkligen tankat kärlek och känner mig upplyft. Nu ses vi inte förrän till jul, då de lovade att komma igen. Jag kommer ju inte att åka till Stockholm i sommar/höst… måste fokusera på att åka till Finland i slutet på augusti.

I dag har jag varit och klippt mig. Medan jag satt där ringde kvinnan som opererades samma dag som jag. Vi skall båda två träffa doktorn nästa vecka och hon ville stämma av måendet. Vi har faktiskt liknande problem med att böja knät fullt ut, så vi ska stämma av läkarbesöken sen. Ganska skönt att ha någon i samma situation att prata med.

Ha en lugn tisdagsnatt <3

8 kommentarer

 1. Judy

  Hi Marja! So happy your beautiful girls made it safely for a great visit. Time was well spent as you did a lot in a short time. Lovely pictures. 🙂 In the fourth photo above what kind of trees are those with the blue looking bark? Nice that the visit was so enjoyable. Have a wonderful evening. Hugs!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Thank you, Judy! I really enjoyed every moment the girls were here. The trees in the picture I think are Ålders. They are more grey irl…I think I’ve used a filter that makes the trunks bluish.
   Have a nice week! Hugs!

 2. Ditte

  Vilken fin vecka ni haft tillsammans! Verkligen lyckad kan jag förstå. Trist med att ditt knä inte riktigt vill bli smärtfritt och återta sin rörelseförmåga. Men tiden gör ju förstås mycket för läkningen liksom träning.
  Fint att ha kontakt med kvinnan som opererades samtidigt som dig och att kunna stämma av.
  Kanske orkar du under hösten med en resa till Ronja i Karlstad men det visar sig ju.
  Stor kram och många tankar. Härliga bilder från er vecka tillsammans,

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Ditte! Det har varit en underbar och läkande vecka. Jag tycker att knät är mycket bättre och det ska bli intressant att höra vad doktorn har att säga. Jag har bestämt att jag ska åka till Finland den sista veckan i augusti och litar fullt på att jag kommer klara av det.
   Ha en fin vecka!
   Kram!

 3. Sandra

  Vad fint att höra om er lyckade vecka! Ibland behöver man just rätt sällskap för att komma på benen (bildligen, och kanske också bokstavligen) igen. Hoppas ditt knä artar sig, så att resan till Finland blir smärtfri och lätt. Kramar!

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Sandra! Så sant, så sant. De kom precis vid rätt tidpunkt, då jag behövde få den där rätta knuffen och också var redo för den. Resan till Finland kommer säkert att bli av och jag gör den till det den blir. 🙂
   Kram!

 4. Inga-Britt Gustavsson

  Så Fina Flickor du har Marja !! Det ska du vara glad för , och som jag förstår att du verkligen är !
  Krya på dig !

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Tack Inga-Britt! Ja, de är så fina…synd bara att vi ses så sällan.
   Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.